Davutoğlu: Partimize suikast virüsü bulaştı

'Devrik' Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakmasına neden olduğu iddia edilen Pelikan Bildirisi ile ilgili ilk kez konuştu.

Davutoğlu: Partimize suikast virüsü bulaştı

‘Devrik’ Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakmasına neden olduğu iddia edilen Pelikan Bildirisi ile ilgili ilk kez konuştu. Davutoğlu, ”AK Parti kendi değerlerini hızla zayıflatıyor. Yapılan şey itibar suikastidir. Bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” dedi.

Milletvekili olduğu Konya’dan yayın yapan Kanal 42 Televizyonunun sahur programına konuk olan Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. “Pelikan bildirisi” olarak bilinen, kimliği meçhul açıklamayla ilgili ilk kez tepkisini paylaşan Davutoğlu, AKP’nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını savundu.

Davutoğlu “Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide bir çok isme karşı bu yapıldı. En son Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur. Yapılan şey itibar suikastidir, bizi üzen dostlarımızın suskunluğudur” diye konuştu.