Hulusi Akar’ın darbe girişiminin ertesi günü Başbakanlık Konutu’na helikopterle gittiğindeboynunda kesik olup olmadığı tartışmasında rahatlatan açıklama Akın Öztürk’ten geldi.

15 Temmuz’da Hulusi Akar’ı Çankaya Köşkü’ne indiren pilot Uğur Kapan, Akar’ın helikoptere bindiği sırada boynunda bir kesik olmadığını söylemişti. Bu sözler sonrası kesiğin nasıl oluştuğu merak konusu olurken, darbenin bir numarası olduğu söylenen Akın Öztürk’ten aksi yönde bir açıklama geldi.

Odatv‘den Müyesser Yıldız, darbe girişiminin askeri kanadının bir numarası olduğu söylenen Öztürk’ün Akıncı Davası’ndaki dikkat çekici ifadelerini yazdı.

Buna göre Öztürk, Akar’a ilişkin, “Genelkurmay Başkanı’nın Akıncı’ya nasıl getirildiğini bilmiyorum, ama içeriye girdiğimde bana boynunu gösterdi. Bir çizik vardı… O çiziği görünce endişelendim ve sabaha kadar hep bir gözümle acaba bir şey olur mu diye baktım” ifadelerini kullandı.

Öztürk’ün en dikkat çekici açıklamalarından biri de yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler’le ilgiliydi. Öztürk, “Kendisini kurtarmaya gittiğimde, ‘burada olduğumu duyunca geleceğini biliyordum. Allah razı olsun diye methiyeler dizdi” diye konuştu.