"Darbe için çıkmış olsak, 55 tonluk tankım var kimse durduramazdı"

Darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işgal etme girişiminde bulundukları gerekçesi yargılanan askerlerden birisinin ifadeleri dikkat çekti.

Darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal etme girişiminde bulundukları gerekçesi ile 62 asker hakkında 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın üçüncü duruşması dün yapıldı. Duruşma tutuklu sanıkların sorgusu ile başladı.

Sorgusu yapılan tutuklu sanıklardan Uzman Erbaş İbrahim Türkekul’un ifadesinde “Biz darbe için çıkmış olsaydık, 55 tonluk tankım, MG3’üm var, beni orada kimse durduramazdı.” sözlerini kullanması dikkat çekti.

“Elbisemi çıkarıp teslim oldum”

Türkekul, ‘terör saldırısı ‘gerekçesiyle Sabiha Gökçen’e götürüldüklerini söyledi. “Halk birikmişti, silah sesleri geldi” diyen Türkekul “Toplanan kalabalığın terör yandaşları olduğunu düşündüm, kendi inisiyatifimle havaya iki el sıktım. Sonra kabalalıkta Türk bayrakları gördüm, terör yandaşlarının elinde Türk bayrağı olamayacağını düşünerek silahı boşalttım. Bu sırada halktan darbe olayını öğrendim. Bunun öğrenince de silahı bıraktık. Halka zarar vermemek için de aracımızı istop ettik. Halk, ‘darbe karşıtı isen çıkar elbiseni’ dedi. Gömleğimi ve atletimi çıkararak onların verdiği tişörtü giydim. Halka, polisin gelmesini istediğimi, darbeyle alakamızın olmadığını söyledim. Polislerin gelmesiyle birlikte teslim olduk” dedi.

“Kimse bizi durduramazdı”

Dört yıllık askeri personel olduğunu söyleyen tutuklu sanık Uzman Erbaş Adil Aldemir ise o geceyi şöyle anlattı: “Tank nişancısıyım. Terör saldırısı gerekçesiyle havaalanına gittiğimizde halkla karşılaştık. Tanka çıktılar, havaya ateş açıldı. Uğur Can Bekhan, size ateş emrini kim verdi dedi. O sırada Şakir Cınar telsizden, ‘halkı yaklaştırmayın ateş edin, gerekirse tank topuyla ateş edin’ diye emir verdi. Çıldırmış bir vaziyette bağırıyordu Şakir Çınar. Bir şeyler olduğunun farkına vardım, tankın akımını kapattım, kalabalık artınca da tankı istop ettik. Biz suçsuzuz. Tank teğmen H. D. halen dışarıdadır. Ben 6 aydır ailemden ayrıyım. Bunlar sebep olan kişiler. Bunlar bize sebep oldular, onlar da emir almışlardı. Beni görevlendiren kişi şu anda El Bab’da çatışıyor. Bir arkadaşım da gazi oldu. Ama ben buradayım ve terörist olarak yargılanıyorum. Biz darbe için çıkmış olsaydık, 55 tonluk tankım, MG3’üm var, hiçbir şekilde polis yoktu, beni orada kimse durduramazdı.”