Danıştay Başkanı devam ediyor: Gerekirse yine söylerim

AKP Sözcüsü gibi davranan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'den bir pişkince açıklama daha geldi.

Danıştay Başkanı devam ediyor: Gerekirse yine söylerim

Yüksek yargı mensubu kimliğini bir kenara koyup açık açık muhalefeti eleştirmesiyle AKP’li yargının geldiği noktayı tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’den bir pişkince açıklama daha geldi.

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Saray’da 29 Ekim gecesi düzenlenen resepsiyona katılan Güngör, yakın geçmişte sarfettiği, AKP’lileri aratmayan sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı’nın resepsiyondan gözlemlerini aktardığı yazısına göre, Alçı’nın Güngör’le konuyla diyalogu şöyle oldu:

“Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’le karşılaştım. 30 Ağustos’ta bana CHP ve adalet yürüyüşüyle ilgili söyledikleri aylarca konuşulmuş, daha sonra da benzer açıklamalarını sürdürmüştü Zerrin Hanım. Bunu hatırlatınca, “Sorun yok, ben böyleyim. Düşündüğümü doğrudan söylerim, gerekirse yine söylerim” dedi.”

Ne demişti?

Zerrin Güngör, CHP’nin düzenlediği ‘Adalet Yürüyüşü’ ve ‘Adalet Kurultayı’ için, “CHP, eski yargı düzeni değiştiği için çok rahatsız. CHP, Adalet Kurultayı’ndan sonra yayımladığı bildirgeyle ne yapmaya çalışıyor? Tek başlarına güçlü siyaset yapamadıkları için eskiden onların imdadına yargı yetişiyordu, şimdi artık yargı bunu yapmıyor, o nedenle rahatsızlar” demişti.

Güngör, bu sözlerinin ardından gelen tepkilere ise “Şimdi sözde Adalet Yürüyüşü, sözde Adalet Kurultayı… Kim için adalet, neyin adaletini arıyorsunuz? Yargıyı da töhmet altında bırakıyorsunuz. Biz adalet terazisini çok hassas tutuyoruz. Siz bu söylem ve davranışlarla yargıya güveni zedelerseniz, bundan bütün toplum zarar görür.” diye cevap vererek ‘bağımlı yargı’nın üstüne tüy dikmişti.