Danimarka burka yasağını oylayacak

Danimarka meclisindeki partiler, ülke genelinde burka’nın ve niqab’ın yasaklanması için resmi bir oylama gerçekleştirecek. Oylamanın tarihi henüz belli değil ancak hem iktidardaki koalisyon partileri hem de muhalefet partileri tarafından destekleniyor. Fransa, Belçika, Hollanda, Bulgaristan ve Almanya’nın Baverya eyaleti burka’ya karşı çeşitli kısıtlayıcı yasaları daha önce yürürlüğe sokmuştu. Üç partiden oluşan Danimarka’daki koalisyon hükümeti ve muhalif... View Article

Danimarka burka yasağını oylayacak

Danimarka meclisindeki partiler, ülke genelinde burka’nın ve niqab’ın yasaklanması için resmi bir oylama gerçekleştirecek. Oylamanın tarihi henüz belli değil ancak hem iktidardaki koalisyon partileri hem de muhalefet partileri tarafından destekleniyor.

Fransa, Belçika, Hollanda, Bulgaristan ve Almanya’nın Baverya eyaleti burka’ya karşı çeşitli kısıtlayıcı yasaları daha önce yürürlüğe sokmuştu. Üç partiden oluşan Danimarka’daki koalisyon hükümeti ve muhalif partiler yasak konusunda uzlaşırken, yasağın detaylarını ve nasıl uygulanması gerektiğini tartışıyor.

Burka, vücudun tamamını örtüyor ve yalnızca gözlerde şeffaf bir tül bulunuyor. Niqab ise vücudun tamamını örterken gözler açıkta kalıyor.