Danimarka Binali Yıldırım'a "gelme" dedi

Danimarka Başbakanı Rasmussen, Hollanda ile yaşanan kriz sebebiyle 'Başbakan Yıldırım'ın Danimarka ziyaretini ertelemesi' teklifinde bulundu.

Danimarka Binali Yıldırım'a

Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen, Hollanda ile yaşanan kriz sebebiyle Başbakan Yıldırım’ın Danimarka ziyaretini ertelemesi teklifinde bulundu.

Lars Lökke Rasmussen, Türkiye-Hollanda arasındaki siyasi kriz nedeniyle, Başbakan Binali Yıldırım’ın Danimarka’ya yapacağı ziyaretin ertelenmesini teklif etti.

Rasmussen yazılı açıklamada, ‘Türk mevkidaşıma konuyla ilgili erteleme talebimi ilettim’ ifadelerini kullandı.

“Hollanda ile aynı değerlendiriyorum”

Yapılan açıklamada, “Normal şartlarda Binali Yıldırım ile Türkiye’deki gelişmeleri tartışmak isterdim. Türkiye’nin Hollanda’ya karşı saldırgan ifadelerinden ayrı bir şekilde bir ziyareti değerlendirmem mümkün olamayacaktır. Bu yüzden Türkiye’den bu ziyareti iptal etmesini istedim” dedi.

Açıklamada ayrıca, Türkiye’deki gelişmelerin kaygıyla izlendiği belirtilerek, “Türkiye’nin Hollanda’ya karşı saldırgan ifadeleri ve Batı demokrasilerinin kategorize edilme biçimi ışığında bu toplantıyı yapmak, Danimarka’nın Türkiye’deki gelişmeler konusunda ılımlı olduğu şeklinde yorumlanabilecekti fakat durum bu değil” cümlesi yer aldı.