'Cüppeli'lerin karanlığına inat, Şah ve Mat

Maltepe Nâzım Kültürevi ve İlerici Kadınlar Derneği "Yobaza İnat, Şah ve Mat" etkinliği düzenledi.

'Cüppeli'lerin karanlığına inat, Şah ve Mat

Gerici söylemleriyle bilinen tarikat lideri Cüppeli Ahmet’in geçtiğimiz hafta ettiği “Satranç oynayan lanetlenmiştir” sözlerine karşı hafta sonu Maltepe Nâzım Kültürevi ve İlerici Kadınlar Derneği (İKD) tarafından satranç etkinliği düzenlendi.

“Yobaza İnat, Şah ve Mat” başlığıyla düzenlenen etkinliğe Maltepe Nâzım Kültürevi Satranç Kursu öğrencileri, velileri, İKD üyeleri ve dostları katıldı.

Etkinlikte Saadet Solak tarafından yapılan konuşmada, “Bugün ülkemiz gericiliğin ve karanlığın kuşatması altındadır. Yaratılan tüm ilerici birikime ve laikliğe düşmanlık besleyen siyasi iktidar ve yandaşları, gericiliği birçok kanaldan yaygınlaştırmaya devam ediyor. ‘Satranç oynayan lanetlenmiştir’ diyen gerici iktidarın piyonu Cübbeli, nefret söylemleriyle yozlaşmanın ve gericiliğin zeminini oluşturmaya çalışmaktadır. Bu ülkede kendileri gibi yaşamayan, düşünmeyen, giyinmeyen herkesin yaşam tarzına müdahale eden, kindar ve dindar bir nesil yetiştirmeye çalışan bu zihniyete inat, aklı ve bilimi esas alan satranç sporu, Türkiye’nin geleceğine imza atacak nesilleri yetiştirmeye devam edecektir.” denildi.

Gericiliğin karanlığına karşı düzenlenen etkinlikten görüntüler şu şekilde: