Cumhuriyet gazetesi iddianamesi aylar sonra hazır: PKK, FETÖ, DHKP-C...

Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, gözaltılardan yaklaşık 5 ay sonra tamamlandı.

Cumhuriyet gazetesi iddianamesi aylar sonra hazır: PKK, FETÖ, DHKP-C...
Cumhuriyet Gazetesi yazar ve yöneticilerine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, gazeteye yapılan gözaltılardan yaklaşık 5 ay sonra tamamlandı.

Davada yargılanan sanık avukatlarına verilmeden AKP’nin yayın organlarından Sabah’ın servis ettiği dikkat çeken iddianamede, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma sonucunda Can Dündar, Akın Atalay, Ahmet Şık, Bülent Utku, Kadri Gürsel ve Aydın Engin ile “jeansbiri” hesabının sahibinin de aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme” ve  “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamalarından hapis cezası talep ediliyor.

‘Suç’: ByLock kullanıcısıyla irtibat

Dava açıldıktan sonra ‘FETÖ’ sanığı olduğu ortaya savcının hazırladığı iddianamede, Cumhuriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Kadri Gürsel’in ByLock kullanıcılarıyla irtibata geçtiği suçlamasının yer alması bir başka dikkat çeken ayrıntı olarak yer alıyor.

Ayrıntıları aktaracağız…