Cumhuriyet davasında üçüncü duruşma bugün

Cumhuriyet gazetesi davasının üçüncü duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görülecek.

Cumhuriyet davasında üçüncü duruşma bugün

Cumhuriyet gazetesi çalışanları Akın Atalay, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ve Emre İper’in tutuklu yargılandığı davanın 3’üncü duruşması bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde saat 14.30’da görülecek.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları “PKK ve FETÖ’ye üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” iddiasıyla suçlanıyor. Hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından 5 gün süren ilk duruşma sonrasında Güray Öz, Musa Kart, Bülent Utku, Hakan Kara, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör ve Turhan Günay tahiye edilmişti. Murat Sabuncu, Akın Atalay, Kadri Gürsel, Ahmet Şık ile Ahmet Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına karar verildi.

İkinci duruşmada ise dosyaya bir diğer tutuklu Cumhuriyet Çalışanı Emre İper de dahil edildi. Duruşmada mahkeme heyeti, açıkladığı ara kararında tahliye taleplerini reddederek 5 tutuklu gazetecinin tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Mahkeme kararında Kadri Gürsel’in tutukluluğuna devam kararının oy çokluğu ile alındığı bir mahkeme üyesinin muhalefet şerhi yazdığı biliniyor. Tutukluluğa devam kararını okuyan Mahkeme Başkanı, “Diğer üç tanık dinlendikten sonra tutuklulukla ilgili daha sağlıklı karar vereceğiz” açıklaması yapmıştı.

Gazetecilere akıl almaz suçlamaların yöneltildiği iddianame sosyal medyada alay konusu olmuştu. İddianamede yer alan suçlamalar ilk iki duruşmada Cumhuriyet çalışanları ve avukatlar tarafından çürütülmesine rağmen 5 Cumhuriyet çalışanı hala bu iddialarla tutuklu bulunuyor.