"Cumartesi günü Erdoğan'ın bayramıydı"

Ankara ile Hollanda arasında diplomatik krize ilişkin, Alman medyasından ilginç bir yorum geldi.

Ankara ile Hollanda arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ın Hollanda’dan sınırdışı edilmesiyle doruğuna tırmanan diplomatik krize ilişkin, AKP’li bakan ve vekiller ‘Evet’ oylarının arttığı yönünde sevinçlerini ifade ederken, Alman medyasından da benzer bir yorum geldi.

Alman Die Zeit gazetesi, Hollanda hükümetinin AKP’yi “günlerdir kışkırtmaya çalıştığı tantanaya kavuşturduğu” ve olayların yaşandığı cumartesi gecesi Erdoğan’ın  ‘bayram’ yaptığını savundu.

DW Türkçe‘nin aktardığına göre Alman gazetesinin internet sayfasındaki yorum şöyle:

“Hollanda hükümeti Erdoğan ve mücadele arkadaşlarına büyük bir iyilik yaptı. Türk hükümeti şimdi günlerdir kışkırtmaya çalıştığı tantanaya kavuştu. Almanya’da Merkel hükümetinin itidalli tutumu bu planları engellerken, Hollanda Türkiye’nin durumu çığırından çıkarma oyununa ayak uydurdu. Sonuçta orada da seçimler var. Erdoğan da Avrupa kamuoyunun şimşeklerini üzerine çekerek – özellikle de Nazi benzetmeleri ile – Avrupalı politikacıların seçmenden puan almak için karşı hamle yapmasına neden oldu. Böylece, kendi seçmenlerini arkasında toplayabilmesi için bir düşman imgesi hazır artık. Özellikle de, anketlerde iki tarafın başa baş gittiği anayasa referandumu öncesinde. Bu yüzden, cumartesi günü Erdoğan için bir bayramdı.”