Cübbeli'nin dayanağı belli oldu: Bilal Erdoğan kardeşimiz, Allah ondan razı olsun

Cübbeli Ahmet, büyük tepki çeken satrançla ilgili fetvasını Bilal Erdoğan'ı överek savunmaya çalıştı.

Cübbeli'nin dayanağı belli oldu: Bilal Erdoğan kardeşimiz, Allah ondan razı olsun

Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü adlı gerici ismin, satranç oyununun ‘lanetlendiği’ ve ‘dinen yasak’ olduğu yönündeki ‘fetva’sını Diyanet’in ilmihaline dayandırdığı ortaya çıktı. Cübbeli’nin kendisine yönelik eleştirileri yanıtlarken Bilal Erdoğan’ın ‘okçuluk’ faaliyetlerini överek savunma yapması dikkat çekti.

Cübbeli, büyük tepkiye yol açan sözlerini “Diyanet İlmihâlinde de satrancın üç mezhebe göre haram olduğu yazılıyken Cübbeli Hocadan ne demesini bekliyorsunuz?” diyerek savundu.

“3 tane oyuna izin verilmiş”

Cübbeli Ahmet facebook üzerinden yayınladığı ‘sohbet’ videosunda konuya ilişkin, “Vakitleriniz zayi etme hususunda damalar, oyunlar bunların hepsini Kuran-ı Kerim’in yasak ettiği ayetlerin, hadislerin yasak ettiği… 3 tane oyuna izin verilmiş. Eşinle oynarsın, şakalaşırsın, at binersin, ok atarsın…” ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan’a teşekkür!

Cübbeli Ahmet, satranç ve benzeri oyunların dinen yasak olduğunu öne süren sözlerini tekrarlamasının ardından, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ‘okçuluk’ faaliyetlerini överek kendini savunmaya çalıştı. Gerici isim oğul Erdoğan’ın okçuluk hobisine ilişkin, “Bilal Erdoğan, kardeşimiz, Allah ondan razı olsun. Ne güzel okçuluk şeyini geliştirmeye çalışıyor. Hadise, sünnete uyan iş yapıyor. Sen şimdi fuzuli fuzuli insanlara ganyan manyan, dama bilmem ne… Bu oyunlara da bir şey dediğin zaman hemen ‘ciddiye almayın’ bu adamı falan… Ne konuşuyorsun ciddiye almayacaksan” dedi.

Cübbeli, satranç ‘fetvası’yla ilgili Diyanet İlmihali’nden şu sayfaları paylaştı: