Çin, Suriye'de çözüm için girişimlerini artırıyor

Çin'in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Rusya'yı ziyaret edeceği açıklandı.

Çin, Suriye'de çözüm için girişimlerini artırıyor

Çin’in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan’ın önümüzdeki günlerde Cenevre’nin yanı sıra, Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Rusya’yı ziyaret edeceği açıklandı.

CRI Türkçe’nin haberine göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, geçtiğimiz günlerde Suriye hükümeti ile muhalif güçler arasında varılan ateşkesle ilgili olarak, bu gelişmenin, sorunun siyasi yollardan çözülmesi için yeni bir fırsat anlamına geldiğini söyledi.

Sözcü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de ateşkes ve barış görüşmelerinin başlamasıyla ilgili kararının da uluslararası toplumun çözüm sürecinin yeniden başlatılmasına verdiği desteği gösterdiğini kaydetti.

Çinli sözcü, ayrıca BMGK’nin daimi üyesi olan Çin’in başından beri Suriye sorunun çözümünde olumlu ve faydalı bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Sözcü, Çin’in Suriye Özel Temsilcisi Xie Xiaoyan’ın Cenevre, Avrupa Birliği (AB), Türkiye ve Rusya’ya yapacağı ziyaretlerin de taraflarla iletişim ve koordinasyonu güçlendirmeyi, uluslararası toplumun barış için gösterdiği çabalara destek vermeyi ve siyasi çözüm sürecinin en kısa sürede yeniden başlatılmasını hedeflediğini ifade etti.