Çin, KDHC'den kömür, demir ve balık alımını durduracak

Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) son yaptırım kararına uygun şekilde, KDHC'den demir, kömür ve kurşun ile deniz ürünleri ithalatını yasaklandığını açıkladı.

Çin, KDHC'den kömür, demir ve balık alımını durduracak

Çin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) son yaptırım kararına uygun şekilde, KDHC’den demir, kömür ve kurşun ile deniz ürünleri ithalatını yasakladığını açıkladı.

Çin Ticaret Bakanlığı Gümrük Genel İdaresi, yaptığı yazılı açıklamada, BMGK’nın ilgili yaptırım kararıyla uyumlu olarak Pyongyang yönetiminden demir, demir cevheri, kömür, kurşun ve kurşun cevherinin yanı sıra deniz ürünleri ithalatının yasaklandığını duyurdu.

Yasağın yarından itibaren uygulamaya gireceği belirtilen açıklamada, daha önce yapılan ithalat işlemlerinin tamamlanması için 5 Eylül’e kadar süre tanındığı ve bu tarihten sonra ithalat prosedürlerinin uygulanmayacağı ifade edildi.

BMGK tarafından son yaptırım kararının ardından Çin’in aldığı bu kararının KDHC ekonomisini ciddi şekilde etkilemesi bekleniyor zira emperyalizmin kıskacında izole halde ulusal egemenliğini korumaya çalışan KDHC’nin en büyük ticari partneri Çin.