Cihatçıların sahtekarlıklarına bir darbe daha: Ümran, Halep'te ailesi ve halkı ile birlikte yaşıyor!

Cihatçı örgütlerin kara propagandası için kullanılmaya çalışılan Ümran Dakniş ailesi ile birlikte Halep'te görüntülendi.

Cihatçıların sahtekarlıklarına bir darbe daha: Ümran, Halep'te ailesi ve halkı ile birlikte yaşıyor!

Suriye’de cihatçı örgütler her geçen gün Suriye Ordusu ve müttefikleri tarafından ard arda darbe alırken, 2011’den beri devam eden savaştan kendileri için ikonlar çıkartmaya çalışan cihatçılar ve işbirlikçilerinin yalanları da dökülmeye devam ediyor.

2016 yılı Ağustos ayında gerek emperyalist basın, gerekse cihatçı medya kaynakları tarafından görüntüleri kullanılarak, Suriye’deki meşru iktidarı karalama kampanyasının malzemesi haline getirilmeye çalışılan Umran Daqneesh’in (Ümran Dakniş) bugün ailesi ile birlikte Halep’te rahat ve özgür bir şekilde yaşadığı ortaya çıktı.

Halep’teki cihatçıların egemenliğini kırmaya çalışan Suriye Ordusu’nu karalamak için, yapıldığı iddia edilen bombardımanlardan emperyalizmin propaganda aygıtı Beyaz Miğferliler tarafından kurtarıldığı söylenen Ümran’ın fotoğrafları basına servis edilmiş, devamında ise Suriye yönetiminin Halep’te ‘büyük bir katliam’ yaptığı yaygarası emperyalist basın tarafından kopartılmıştı.

Beyaz Miğferliler’in, farklı örneklerde de görüldüğü üzere bu görüntüleri manipülasyon amaçlı tazgahladığı sonrasında ortaya çıksa da, Halep’te her türlü katliama imza atan cihatçı örgütlerin aklanması için Ümran’ın görüntüleri kullanılmıştı. Halep’te Suriye yönetimi tarafından sivillere dönük katliam yapıldığı iddiası ise hiçbir zaman kanıtlanamadı. Tersine bu haberler hep cihatçıların katliamlarını örtmek için kullanıldı.

2016 Aralık ayında ise Suriye Ordusu ve müttefiklerinin Halep kuşatması başarıya ulaştı. Cihatçı örgütler Halep dışına çıkartıldı ve Halep halkı kitleler halinde yaşam alanlarına döndü. O günden beri Halep’te yaşam normale dönerken, cihatçıların açtığı yaralar tamir edilmeye çalışılıyor.

“Ümran, ailesi ve halkı ile Halep’te yaşıyor”

Ümran bugün sosyal medyada çıkan fotoğraflarında sağlıklı ve iyileşmiş bir şekilde babasının dizinde otururken görüntülendi.

Emperyalist kuşatma ve cihatçıların manipülasyonlara rağmen Ümran’ın ailesi, Halep kuşatması boyunca Suriye’deki meşru iktidara sadık kaldıkları bildirildi. Bugüne kadar medya mülakatlarını reddeden ailenin, geçtiğimiz günlerde Lübnan televizyonu Al-Mayadeen ile Halep’te görüştüğü öğrenildi. Röportajın Pazartesi akşamı Suriye ve Lübnan’da yayınlanması bekleniyor.

Röportajı yapan gazeteci Kinana Allouche, Ümran ve ailesiyle yaptığı röportaj fotoğraflarını sosyal medya hesabından yayınladı ve “Suriyeli kanı dökmeye çalışanlar, Ümran hakkında ‘Suriye ordusu tarafından vuruldu diyerek’ haberleri yanlış yönlendirdiler. O şimdi suriye devletinde ordusu, lideri ve halkıyla beraber yaşıyor” diye yazdı.

Bu haber ile birlikte emperyalistler, işbirlikçi cihatçı örgütler ve Beyaz Miğferliler kara propaganda aygıtlarının sahtekarlıklarından bir tanesi daha suya düşmüş oldu.

الطفل عمران الذي حاولت قنوات سفك الدم السوري تضليل خبر اصابته بأنها ضربة من الجيش العربي السوري ها هو الان يعيش في كنف الدولة السورية مع جيشها وقائدها وشعبها

Gepostet von ‎Kinana Allouche كنانة علوش‎ am Montag, 5. Juni 2017