Cihatçılar Filipinler'de kiliseyi basıp cemaati rehin aldı

Filipinler'de cihatçı Ebu Sayyaf örgütü Marawi kentinde Katolik kilisesini bastı.

Cihatçılar Filipinler'de kiliseyi basıp cemaati rehin aldı

Filipinler’de daha önce IŞİD’e bağlılığını açıklayan cihatçı Ebu Sayyaf örgütü Marawi kentinde Katolik kilisesini bastı. Örgüt, kilisenin rahibini ve kilisede bulunan ondan fazla kişiyi rehin aldı.

Kilisenin rahibini ve cemaati zorla silah zoruyla kiliseye sokan saldırgan, hükümet güçlerinin çekilmemesi halinde herkesi öldüreceğini söylediği öğrenilirken, Roman Katolik kilisesinin lideri Socrates Villegas, baskına uğrayan kilisede çok sayıda insan olduğunu aktarıyor.

Uluslararası haber ajanslarının Marawi’den geçtiği fotoğraflarda da, bölgede silahlı askerlerin yolları kestiği ve kimlik kontrolü yaptığı görülüyor.

 

Sıkıyönetim ilan edildi

Öte yandan cihatçı militanlar ile güvenlik güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı bölgede sıkıyönetim ilan edildiği açıklandı.

Filipinler medyasında yer alan haberlere göre Ebu Seyyaf’a bağlı cihatçılar, Marawi kentinde saldırıya geçti. Kentte bazı bölgeleri kontrol altına aldıkları ve bu bölgelerde IŞİD bayrağını astığı bildirilen cihatçılara karşı Filipinler ordusunun da kısa sürede harekete geçtiği belirtiliyor. Ordu birliklerinin kentte ele geçirilen bölgeleri kurtarmak için başlattığı operasyonlarda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu kaydediliyor.