'Cihatçı' futbolcu transfer eden Gaziantepspor Başkanı: "Burası sizin eviniz" dedim

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Bundesliga'dan 'cihatçı' olduğu için gönderildikten sonra kadrolarına aldıkları Ben Hatira'yı savundu.

'Cihatçı' futbolcu transfer eden Gaziantepspor Başkanı:

Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl, Almanya’daki takımından cihatçı örgütlerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle gönderilen Tunus kökenli Enis Ben Hatira’yı transfer etmelerini “Çocuk çok bilinen, reyting anlamında da tanınan biri olduğu için İslam dinini karalamak için bunu yaptılar.” diyerek savundu.

Alman Birinci Ligi Bundesliga takımlarından Darmstadt, Ben Hatira’nın cihatçı örgütlerle ilişkisi olduğu gerekçesiyle sözleşmesini feshetmişti. Tunuslu futbolcuyla daha sonra Rizespor ve Gaziantepspor’un temas kurduğu, ancak tercihini kırmızı siyahlılardan yana yaptığı öğrenilmişti.

G.Antep Başkanı İbrahim Kızıl, transfere ilgili olarak Akşam gazetesine yaptığı açıklamada, Hatira’nın ‘cihatçı’ olmadığını savunarak “Ben Hatira bir Müslüman. İslam’ın farz kıldığı vecibeleri yerine getirdiği için… Müslümanları kötü göstermek için” kadro dışı bırakıldığını öne sürdü.

Kızıl’ın açıklamaları şöyle:

“Aynı peygamber aynı kitap”

“İslam dinini o kadar kötü gösteriyorlar ki, özellikle son yıllarda insanlar üzerinden böyle empoze ediyorlar. Namazında, niyazında olan herkesi terörle bağdaştırıyorlar. Maalesef bizim içimizde onların oyununa gelip, alet olanlar var. Irak’a bakın, güzelim Irak ne durumda. Saddam niye geldi, niçin gitti? Libya, Suriye öyle. Hepimiz İslamız, Müslümanız, aynı Allah, aynı peygamber, aynı kitap, aynı Kur’an ama bizi düşman ettiler.

“Burası sizin eviniz”

Ben Hatira bir Müslüman. İslam’ın farz kıldığı vecibeleri yerine getirdiği için… ‘Müslümanları nasıl kötü gösteririz?’ diye yapılan bir uygulama. Çocuk çok bilinen, reyting anlamında da tanınan biri olduğu için İslam dinini karalamak için bunu yaptılar. Çocuğa dedim ‘Burası sizin eviniz, siz bizim kardeşimizsiniz.’ Çok sevindiler. Bu çocuğu böyle yaptıkları için Türkiye’ye getirdim. DEAŞ’ı kuran kim? O zaman onlardandır. Adamı niye kovdular? DEAŞ’ı Türkiye Cumhuriyeti kurmadı.”