Cihat, din adına emperyalizm uğruna savaştır!

Kurtuluş Kılçer yazdı: Cihat, din adına emperyalizm uğruna savaştır!

Zorunlu din dersi dayatması ortadayken, şimdi yeni bir dayatma ile karşı karşıyayız. AKP tarafından çocuklarımıza öğretilmek üzere eğitim müfredatına sokulmaya çalışılan cihat kavramını tartışmaya başladık şimdi de!

“Cihat bilmeden matematik öğrenmenin anlamı yok” diyen Erdoğan’ın eski şoförü şimdinin AKP milletvekili böyle buyuruyor. Neresinden tutacaksınız ki? Bunlar sonunda matematik düşmanı bile oldular. Başka söze gerek var mı?

Bu sözün sahibi Meclis’te AKP adına Milli Eğitim Komisyonu üyesi ve cihat kavramının müfredata sokulmasını işte bu şekilde savunuyor.

Şimdi cihadı tartışıyoruz. Sağından solundan çekiştirilerek, cihatçılık şirin gösterilmeye çalışılıyor. Yok, kötülüklerle savaşın adıymış cihat, insanın nefsiyle mücadelesiymiş, zalime itiraz etmekmiş.

Sağından solundan kıvırın, çekiştirin, bükün, eğin!

Ama cihatçılığın gerçek anlamını değiştiremezsiniz. Cihat, kelimenin tam anlamıyla “din uğruna savaştır”. Hiç boşuna uğraşmayın!

IŞİD’in, El Kaide’nin, El Nusra’nın ve bilumum katillerin ve terör çetelerinin cihadı ile bizim cihadımız farklı demeye getiriyorlar. Ortada kapı gibi IŞİD ve El Kaide gerçeği dururken bu kıvırmaların işe yaramayacağını baştan söyleyelim. Çünkü ortada bir ortaklık var. ideolojik ortaklık yani siyasal İslamcılık bir kez daha duvara çarptı, şimdi kendilerini kurtarmaya çalışıyorlar.

Ya da bir kez daha takiyye yapıyorlar. Cihat kavramını şirin gösterip ‘ılımlılaştırarak’, radikal siyasal İslamcı görünmemenin yolunu yapmaya çalışarak siyasal İslamcılıklarına devam etmek istiyorlar. Bilin ki, ılımlı İslamcılıktan radikal İslamcılık türüyor. Suriye, Libya, Afganistan, Irak bir deney laboratuvarı gibi karşımızda duruyor. Sabittir, ispatlanmıştır.

Ancak bu yöntem yeni değildir. Gülen Cemaatine de FETÖ adlandırmasıyla terör yaftası yapıştırarak, Cemaat’in ideolojik ve politik dünya görüşünü hasır altı etmeye çalışmaktadırlar. Çünkü Cemaat’in dünya görüşü ve zihniyeti ile bugün kendine siyasal İslamcı diyenler arasında en genel çerçevede bir fark bulunmuyor. Cemaat de İslam adına yola çıkmış, siyasal İslamcı bir hareket olarak davranmıştır. İşte asıl görülmesi gereken yer burasıdır.

Yol, darbeciliğe ve 250 kişinin katliamına çıkmıştır. Hem de siyasal İslamcılığın “en modern ve ılımlı” olarak pazarlanan hareketinden!

Aynı zamanda Cemaat’in savunduğu dünya görüşü ile AKP’nin savunduğu dünya görüşü arasında ne fark vardır? Bu yüzden 15 Temmuz darbe girişimi tek başına bir ‘ihanet’ tanımına sığmaz. Bu girişim gerici bir darbe girişimi olarak değerlendirilmek durumunda. Bugün Fethullah Gülen Amerika’da, fikirleri ise iktidarda bulunmaktadır.

Bu yalın gerçek görülmelidir.

Cihatçılık, siyasal İslamcılığın temel motivasyon kaynağıdır. Bu kavramın ortadan kalkması, İslamcı siyasetin amacını sorgulatacağından dolayı, sorun buradan başlamaktadır. Bu yüzden El Kaide’nin, IŞİD’in ideolojisini sahiplenmek durumundalar. Varlıksal bir sorundur, çünkü bu.

Ama cihatçılığın son 50 yılına baktığımızda görebileceğimiz tek gerçek, emperyalizmin enstrümanı olması dışında bir şey değildir, başka bir işlevi yoktur. Çünkü bugün dünya, kapitalist tekellerin egemenliği altında bulunan emperyalizm aşamasındadır. Bütün dünya politikasını belirleyen temel gerçek görülmeden İslamcılığın politik rolünü de göremezsiniz.

Yeşil Kuşak projesi nedir? İslamcı siyasal güçler, emperyalizm tarafından beslenip, kurulup, yönlendirilip Sovyetler Birliği’ni kuşatmak için oluşturulmadı mı?

Müslüman Kardeşler’in kuruluşuna bakınız. Bugün Katar tarafından finanse edilen İhvancılığın rolünün aslında emperyalizm çıkarları için devreye sokulduğu gerçeği görülmeyecek midir? Ya Suudi Arabistan’ın El Kaide ve İŞİD’i desteklemesi?

Bugün Suriye’nin parçalanmasını isteyen güçler bellidir. Emperyalizm ve İsrail yönetimi. Suriye’nin parçalanması için cihatçı çetelerin akın akın Suriye’yi taşınması nasıl açıklanacak?

Libya’da yaşananlar nedir? İslam mı gelmiştir, emperyalizm mi kazanmıştır?

Uzatmayalım, bugün cihat, din adına İslamcı siyasi hareketlerin emperyalizmin çıkarları için savaşından başka bir şey değildir. Cihat, din adına emperyalizm uğruna savaştır!

Ve aynı zamanda emperyalizmin müdahalesi için zemin oluşturmak dışında bir anlama gelmemektedir. IŞİD bahanesi ile emperyalizmin Ortadoğu’ya nasıl yerleştiğini görmüyor muyuz?

Şimdi okullarımızda cihat kavramını çocuklarımıza öğretmek istiyorlar.

Yeter! Çocuklarımızı eli kanlı katillerin ağına düşürecek bu beyin yıkamasına hayır!