CIA'nın silahları Telegram üzerinden satılmış

ABD yapımı çok sayıda silahın mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden Beşar Esad karşıtı Suriyeli militanlara satıldığı ortaya çıktı. Amerikan Foreign Policy (FP) dergisinin haberine göre Suriyeli militanlar, ABD  Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı güçlere dağıtılan ABD yapımı taarruz tüfekleri ve tanksavar füze sistemleri de dahil olmak üzere binlerce silahı mesajlaşma uygulaması... View Article

CIA'nın silahları Telegram üzerinden satılmış

ABD yapımı çok sayıda silahın mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden Beşar Esad karşıtı Suriyeli militanlara satıldığı ortaya çıktı.

Amerikan Foreign Policy (FP) dergisinin haberine göre Suriyeli militanlar, ABD  Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) tarafından Devlet Başkanı Beşar Esad karşıtı güçlere dağıtılan ABD yapımı taarruz tüfekleri ve tanksavar füze sistemleri de dahil olmak üzere binlerce silahı mesajlaşma uygulaması Telegram üzerinden satın alabiliyor.

Telegram üzerindeki yazışmaların ve satılan silahların fotoğraflarını yayınlayan FP, yaptığı araştırma sonucunda genellikle İdlib’in kuzeybatısında yer alan 5.000’den fazla kullanıcının uygulama üzerinden silah satın aldığını ortaya çıkardı.

Türkiye ve Çin’den de silah satışı yapıldı

Bu arada FP’nin elde ettiği bilgilere göre Telegram üzerinde ABD, Türkiye, Çin, Sırbistan ve çeşitli ülkelerden silah satışı yapıldı.