CHP'ye bir yanıt da şarkının söz yazarı Yavuz Turgul'dan geldi

Cengiz Onural'dan sonra bu kez şarkının söz yazarı ünlü yönetmen Yavuz Turgul'dan da CHP'ye cevap geldi.

CHP'ye bir yanıt da şarkının söz yazarı Yavuz Turgul'dan geldi

CHP’ye referandum kampanyasında “Bana bir masal anlat baba” şarkısını kullanması için izin vermeyen Cengiz Onural’dan sonra bu kez şarkının söz yazarı ünlü yönetmen Yavuz Turgul’dan cevap geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  sanatçılarla bir araya geldiği toplantıda, “Bana bir masal anlat baba” şarkısını kullanmak istediklerini ancak şarkının bestecisinin buna izin vermediğini belirtmişti. Daha sonra besteci Cengiz Onural bir açıklama yaparak CHP liderine “Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim. Kimin sanatçı olduğuna tarih karar veriyor.” diye tepki göstermişti.

Onural’ın ardından şarkının söz yazarı ve sinema yönetmeni Yavuz Turgul da bir açıklama yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’na tepkisini dile getirdi.

Turgul’un açıklaması şöyle:

“Kamuoyuna,

“Şarkılarımın politik farklılıklar dışında kalmasını tercih ederim. Kimin sanatçı olduğuna tarih karar veriyor.”

“Bana bir masal anlat baba” şarkısının söz yazarı olarak, besteci Sayın Cengiz Onural’ın yukarıdaki sözlerinin altına imzamı atarım. Bu vesileyle CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğu’nun sanat ve sanatçılar hakkındaki düşüncelerini bir kez daha gözden geçirmesini diliyorum.

Yavuz Turgul”