CHP'ye AKP de engel olamadı: İlçe başkanı 'içki içtiği' gerekçesiyle ihraç edilecek

CHP Bağcılar İlçe Başkanı'nı 'Adalet Kurultayı'nda alkol tükettiği gerekçesi ile partisinden ihraç edecek.

CHP'ye AKP de engel olamadı: İlçe başkanı 'içki içtiği' gerekçesiyle ihraç edilecek

CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez Çanakkale Kocatepe’de gerçekleştirilen Adalet Kurultayı’nda alkol tükettiği gerekçesi ile partisinden “Tedbirli Kesin İhraç” istemi ile disipline sevk edildi.

CHP’nin Çanakkale Kocatepe Kamp Alanı’nda gerçekleştirdiği Adalet Kurultayı’nda parti üyesi bazı isimlerin alkol tükettiği iddiaları sosyal medya aracılığıyla yayılmıştı. CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat’ın talimatı üzerine İstanbul İl Örgütü mercek altına alınmıştı. Konuyu araştıran CHP İl Sekreteri Hakkı Sağlam ve ekibi, Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez’in alkol tükettiği gerekçesi ile disipline sevk edilmesini istedi.

İstanbul Manşet gazetesinden Engin Belli’nin haberine göre, CHP Bağcılar İlçe Başkanı Murat Sönmez dün itibariyle İstanbul İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Kesim İhraç talebiyle hazırlanan dosya kapsamında CHP’li Sönmez artık CHP adına bir faaliyette bulunamayacak ve CHP’yi temsil edemeyecek.

Disiplin soruşturması sonunda CHP’li Sönmez’in ihraç edilip ya da edilmeyeceği karara bağlanacak.

AKP “Niye ihraç ediyorsun?” demişti

AKP Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Sönmez’le birlikte 3 kişinin CHP’den ihraç işleminin başlatılmasına yönelik olarak, “Bir insan hata yapabilir, niye ihraç ediyorsun. Adam hata yaparsa uyarırsın. Kamptan çıkarırsın. Partiden atmak ne. Ben Avukatım. O üç arkadaş gelsin, Avukatlık bedava yapayım. Onların atılması yanlış.” demişti.