CHP'nin yürüyüşü başladı: İşte ayrıntılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"ne başladı.

CHP'nin yürüyüşü başladı: İşte ayrıntılar...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun MİT TIR’ları davası kapsamında 25 hapis cezası alıp tutuklanmasını protesto etmek amacıyla yapacağı duyurduğu “Adalet Yürüyüşü”ne başladı.

Kılıçdaroğlu yürüyüşün başladığı nokta olan Ankara Güvenpark’ta yaptığı açıklamada, “Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz” diye konuştu. “Bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Bir dikta yönetimiyle. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Her özgür gibi, her uygar ülke gibi kendi ülkemizde barış içinde yaşamak istiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık. Yeter diyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeye adalet ya gelecek, ya gelecek. Söyledim, eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli önce biz ödeyeceğiz. Bu ülkenin geleceği için hep beraber mücadele etmek zorundayız. Bu yürüyüşün bir siyasi partiyle ilgisi yok. Hapishaneleri tıka basa dolu olan bir ülkede barış olmaz. Adaletin olmadığı bir ülkede huzur olmaz. Adalet, adalet, adalet. Biz Türkiye’de kendi topraklarımızda bir dikta yönetimiyle karşı karşıyayız. Biz dikta istemiyoruz, darbecileri istemiyoruz, 20 Temmuz darbesini yapanları istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

28 gün sürecek

Öte yandan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ankara’dan İstanbul’a başlatacağı “Adalet Yürüyüşü”nün bazı ayrıntıları netleşmeye başladı.

Ankara Güvenpark’tan başlayacak ve Maltepe Cezaevi’nde son bulacağı belirtilen yürüyüşte, Kemal Kılıçdaroğlu’nun günde 18 km katedeceği belirtildi. Kılıçdaroğlu ve CHP’lilerin Güvenpark’a spor kıyafetlerle gelmesi öngörülürken, yürüyüşün 28 gün sürmesi bekleniyor. 69 yaşındaki CHP Lideri’nin, bu nedenle yürüyüşün yaratabileceği sıkıntıları kendisiyle paylaşanlara, “Siz kendinize bakın” şeklinde yanıt verdiği gelen bilgiler arasında.