CHP'nin 'Adalet Kurultayı'nda dikkat çeken ayrıntı

CHP'nin yapacağı Adalet Kurultayı'nın yeri dikkat çekti.

CHP'nin 'Adalet Kurultayı'nda dikkat çeken ayrıntı

CHP’nin düzenleyeceği ‘Adalet Kurultayı’nın yapılacağı yer belli oldu. 26-30 Ağustos 2017 arasında gerçekleşecek olan ‘Adalet Kurultayı’nın yapılacağı Eceabat İlçesine bağlı Kocadere Kamp alanınında yapılacağı duyuruldu.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Muharrem Erkek kurultaya dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların geleceğini ifade etti. Açıklamada etkinliğin tartışmalarla geçeceğini ifade eden Erkek şu sözleri söyledi:

“Kurultay boyunca kamp alanında kalacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu da burada kalacak. Katılımcılar karavan ve çadırlarda konaklayacak. Paneller açık havada olacak. Bu kurultay ile birlikte niçin adalet arıyoruz bunları tartışacağız, somutlaştıracağız ve önemli bir sonuç bildirgesi çıkacak.”

Kurultayın yapılacağı yerde ‘zafer’ vurgusu

Tarihi Gelibolu Yarımadası üzerinde bulunan Kocadere Kamp Alanı aynı zamanda 25 Nisan anmalarının başlangıç noktası olarak kullanılıyor. 25 Nisan’da Çanakkale’nin Kara Zaferi kutlanırken, bu alan 57.Alay yürüyüş güzergahı olarak kullanılıyor. CHP gerçekleştireceği Adalet Kurultayı’nı özellikle 26 Ağustos tarihinde başlatacağını belirtirken, tarihi referanslarla hareket etmeye çalışacak gibi duruyor.

CHP’nin Adalet Kurultayı açıklamasının ardından AKP’de 26 Ağustos’da Malazgirt’te olacağını ifade etmişti.