CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na: Parlamentoyu feshettiniz

CHP'li Milletvekili Fikri Sağlar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklendi.

CHP'li vekilden Kılıçdaroğlu'na: Parlamentoyu feshettiniz

CHP Milletvekili Fikri Sağlar, partisinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nasert sözlerle yüklendi.

Sağlar, partisinin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermekle hata yaptığını söyledi. Dokunulmazlıklar kalktığı için parlamentonun gücünün kırıldığını söyleyen Sağlar, Kılıçdaroğlu’nun “Anayasaya aykırı ama ben dokunulmazlıkların kalkmasına evet vereceğim” dediğinde parlamentoyu feshettiğini ifade etti.

“‘FETÖ’yü sen buraya getirdin’ diyemiyorsunuz”

RS FM’de Enver Aysever’le Oyuna Devam programına katılan Sağlar, “Bugün vekillerin dokunulmazlıkları kalktığı için HDP’liler cezaevinde. Onlar milletvekili şu anda. Ziyaret edenleri de PKK ile bir araya gelmekle suçluyorlar. ‘Asıl terörle birlikte olan sensin, FETÖ’yü sen buraya getirdin’, diyemiyorsunuz. Bunları söyleyemeyen bir anlayışın insanlara rejimin değiştiğini inandırması zor” dedi.

CHP’li olarak kendi partisini de eleştirmekten kaçınmadığını ifade eden Sağlar, gerçek anlamda bir muhalefetin olmadığını söyledi.

Sağlar, “CHP parlamento dışında, demokrasinin beşiği olan sokaklarda, mahallelerde nedense yok. Halka, ‘yeter artık’ dedirtemiyor. Sessizlik içerisinde parlamentoda muhalefet yapmaya çalışıyor. Bir diğer taraftan da muhalefet partisi gibi görünen bir diğer parti de (MHP), iktidar partisinin aklına gelmeyenleri aklına getiriyor. Muhalefet de böyle bir muhalefet” değerlendirmesinde bulundu.

“Yüzde 51’i örgütleyemiyoruz”

Sağlar, AKP’nin 15 yıldır ülkeyi bölmek için uğraştığını ve başkanlık tartışmalarının yalnızca CHP’nin meselesi olmadığını, Türkiye’nin meselesi olduğunu, rejimin değişmesi halinde herkesin kaybedeceğini anlaması gerektiğini söyledi ve şunları söyledi:

“Bu sadece CHP’nin meselesi değildir. Bu Türkiye’nin meselesidir. Şu anda topuyla, tüfeğiyle, parasıyla, korkutmasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49’un üzerine çıkamıyor. Yani yüzde 51 karşısında. MHP’lilerin bir kısmını yanlarına almış olmalarına rağmen halkın yarısı karşılarında. Benim üzüntüm, biz bu yüzde 51’i örgütleyemiyoruz. Ben umutsuz değilim. Heyecanlıyım ve öfkeliyim. CHP’nin örgütü de böyledir. Kıblesi insandır, eşitlikten ve özgürlükten yanadır. Tabanını tutmayacaksın. Hadi, diyeceksin. O zaman örgütün mahalle mahalle, ev ev gezer.”