CHP'li Şişli Belediyesi "HAYIR"ı uygun bulmadı

CHP'li Şişli Belediyesi, Başkanlığa Hayır Komitesi toplantısını uygun bulmadığını ifade etti.

CHP'li Şişli Belediyesi

Adı mafya hesaplaşmalarının ve rant kavgalarıyla gündeme gelen Şişli Belediyesi başkanlık karşıtı çalışma yürütenleri engellemeye çalışıyor. Şişli’de Pazar günü kurulacak “Başkanlığa Hayır Komitesi”nin belediyeye ait Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde yapılmasını engelleyen belediye, toplantının burada yapılmasını “uygun bulmadıklarını” belirtti.

Hayır komitesi adına belediyeye ait kültürevinin salonuna başvuranlar belediyenin daha önce başvuruyu kabul ettiklerini belirtti. Ancak daha sonra belediyenin kültür sanat işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı’nın toplantının yapılmasını uygun bulmaması üzerine kültürevinin kendilerine tahsis edilemeyeceğinin iletildiğini belirten hayır komiteleri üyeleri, bu durumu şaşkınlıkla karşıladıklarını belirttiler.

“Hayır komitesi toplantısını gerçekleştirecek”

Şişli Başkanlığa Hayır Komitesi adına bilgi aldığımız kişiler kuruluş toplantısı için başka bir yer ayarlandığı belirtti ve sonları söyledi: “Bu durumu protesto ediyoruz. Hayır komitesi toplantısını gerçekleştirecektir”

Şişli Hayır Komitesi kuruluş toplantısını Pazar günü Şişli’de bulunan Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirecek. (*)

CHP hayır çıkmasını istemiyor mu?

CHP’li belediyenin geçmişte de taşeron işçiler ve rant hesaplaşmalarıyla adı gündeme gelirken, özellikle bölgede “hayır” çalışmalarını engelleyici tutumu dikkat çekiyor. Mustafa Sarıgül ve ekibinin bu konuda etkili olduğu ve hayır kampanyası yürütülmesine engel oldukları da edinilen bilgiler arasında.

Bunlarla birlikte hatırlanacağı üzere CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da referandum sürecinde Erdoğan karşıtı bir kampanya yürütmeyeceklerini ve parti kimliğiyle iş yapmayacağını belirtmişti.

(*)Komitenin duyurusuna göre toplantının gerçekleşeceği yerin açık adresi ve iletişim:

Cumhuriyet Mahallesi Tavukçu Fethi Sokak No:11 ŞİŞLİ – 0505 340 04 82 – 5 Şubat Pazar saat 16:00