CHP'li Özgür Özel: İnandığım bütün kutsal değerler üzerine yemin ederim o tırlarda bebek maması yoktu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'nin dün CHP'yi ve Kmal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

CHP'li Özgür Özel: İnandığım bütün kutsal değerler üzerine yemin ederim o tırlarda bebek maması yoktu

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’nin dün parti sözcüsü Mahir Ünal aracılığıyla CHP’yi ve Kmal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarına yanıt verdi.

Ünal’ın ‘yeni iddialar’ diye söylediği her şeyin zaten 17 Haziran 2017 günkü Güneş gazetesinin manşetinde yer aldığını belirten Özel, “O gün televizyonlarda, internette, Twitter’da ne iddia, ne yalan, ne hakaret varsa Mahir Ünal tutmuş onları tekrar bize soruyor.” diye konuştu.

Ünal’ı karşılıklı olarak tartışmaya davet eden Özel, MİT TIR’larıyla ilgili bilgilerin gerçek olduğunu söyledi. Özgür Özel, sözlerine şöyle devam etti:

“Ortada bir suç yok. Böyle bir suçun olduğunu kabul etmiyoruz. ‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırır’ misali, kendi işledikleri suçu örtmek için başkasına suç icat ediyorlar. Sen mama yolladın da millet mamaya mı engel oldu? Sen Türkiye’nin yararına bir iş yaptın da millet bunu mu ortaya çıkardı?

Mahir Ünal, ben inandığım bütün kutsal değerler üzerine, siyasi hayatımın bedeline, pahasına hem yemin eder hem ortaya iddia koyarım. O tırlarda bebek maması yoktu. Sen bununla ilgili bir iddia ortaya koyabilir, bir yemin edebilir misin? Ben inandığım bütün kutsal değerler üzerine yemin ederim.”

“15 Temmuz bal gibi darbe girişimi”

“Kontrollü darbe” söylemine ilişkin de Özel, “15 Temmuz bal gibi bir darbe girişimidir. Ama 15 Temmuz’da iki tane darbe, iki tane 15 Temmuz var. Biri FETÖ’nün 15 Temmuz’u ve karşısında halkın 15 Temmuz’unu bularak geri püskürtülmüştür. İkincisi sarayın 15 Temmuz’u. Araçsallaştırarak, kullanılarak 20 Temmuz OHAL darbesi yapılmıştır.” iddiasında bulundu.

http://gazetemanifesto.com/2017/08/16/akpden-iddianame-gibi-kilicdaroglu-aciklamasi/