CHP'li Akif Hamzaçebi: Tuzla'daki kokunun kaynağı bir tesisin kimyasal tankından sızan nitrik asit

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla çevresinde yayılan ve kaynağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmayan koku hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Hamzaçebi açıklamasında “Takip ediyorum. Maalesef Tuzla OSB’deki bir tesisin kimyasal tankından sızan nitrik asit ( kezzap ) kaynaklı, solunum yollarına da zarar verebilecek bir olay. İtfaiye ve polis olay yerinde. Açıklamaları takip edin”... View Article

CHP'li Akif Hamzaçebi: Tuzla'daki kokunun kaynağı bir tesisin kimyasal tankından sızan nitrik asit

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla çevresinde yayılan ve kaynağına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmayan koku hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Hamzaçebi açıklamasında “Takip ediyorum. Maalesef Tuzla OSB’deki bir tesisin kimyasal tankından sızan nitrik asit ( kezzap ) kaynaklı, solunum yollarına da zarar verebilecek bir olay. İtfaiye ve polis olay yerinde. Açıklamaları takip edin” dedi.

Tuzla İstasyon, Yayla, Evliya Çelebi ve Postane Mahallelerinde, kaynağı henüz belirlenemeyen genizleri yakan koku paniğe yol açtı. Kokuyla ilgili İBB Beyaz Masa’nın Twitter hesabından,“Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, iGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir.” açıklaması yapıldı.

Yayılan kokuya ilişkin Tuzla Belediyesi Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada “İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır” denildi.