CHP'den tetikçiye suç duyurusu

CHP AKP'nin medyadaki tetikçisi Cem Küçük hakkında dün attığı tweet'ler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP'den tetikçiye suç duyurusu

CHP AKP’nin medyadaki tetikçisi Cem Küçük hakkında dün attığı tweet’ler nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

CHP adına başvuruyu yapan avukat Celal Çelik, Cem Küçük hakkında TCK madde 271’de düzenlenen Suç Uydurma ve TCK 216’da düzenlenen Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik suçlarından soruşturma başlatılması ve dava açılmasını istedi.

Cem Küçük, dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Balıkesir ve ilçelerindeki programları kapsamında Bandırma 6. Ana Jet Üssü’ne inmesi ve burada askeri bir törenle karşılanması sonrasında “darbeye hazırlık” yorumu yaparak “Ey millet uyanın. CHP+Ordu=İktidar formülünü devreye sokuyor cuntalar” diye yazmıştı.

Küçük’ten açıklama: Ellerinden geleni ardında koymasınlar

Tetikçi Küçük, CHP’nin suç duyurusunda bulunmaya karar vermesi üzerine açıklamada bulundu. Hükümet’in sesi Sabah‘ın internet sitesine konuşan Küçük, “Hakkımda halkı kin ve nefrete tahrik ithamıyla suç duyurusunda bulunmuşlar. İnsanları bu tür olaylara karşı duyarlı hale getirmek ne zamandan beri kin ve nefret kaynağı oldu? Milli manevi değerleri, demokrasiyi savunmak için kimseden izin alacak değiliz. Ellerinden geleni ardına koymasınlar vız gelir tırıs gider” ifadelerini kullandı.