CHP'den 'HDP ile ittifak' açıklaması

CHP'de 'HDP ile ittifak' iddiasına parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan farklı bir yanıt verildi.

CHP'den 'HDP ile ittifak' açıklaması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yalanladığı “CHP ile HDP arasında ittifak” haberlerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdal Aksünger’den farklı bir yanıt geldi.

Rûdaw’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erdal Aksünger, şunları söyledi:

“Gerçek bir demokrasi, insan hakları, özgürlük ve basın özgürlüğü için demorasiyi isteyen her platform ve taraf bence bir araya gelmeli. Hiçbir şekilde aksini düşünmüyorum. Demokrasi ve barışın canlanması için gerek HDP, gerek ise diğer taraflar, kim olursa olsun aynı platformda bir araya gelmememiz lazım.”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Osman Baydemir ise, konuya dair şunları kaydetti:
“Olması gereken ilk iş, Türkiye’deki bütün demokrasi güçlerinin ortak ilkelerde, ortak paydalarda, öncelikle seçime dair fırsat eşitliğinin ve seçim güvenliğinin, fikir hürriyetinin, OHAL dışında, olağan bir rejimin içerisine Türkiye’yi bir kez daha geri göndermenin çabasında ortaklaşmaları gerekiyor.

Bu ortaklaşma olmadığı müddetçe bu ülke bu siyasi iktidar tarafından maalesef daha çok acıya muzdarip bırakılacaktır. HDP bu konuda çok açık ve nettir. Eşitlik, özgürlük, adalet, çatışmasızlık vazgeçilmezimizdir. Bütün bu ilkeler ışığında kim elini uzatırsa HDP adalet, eşitlik, barış çabasının yanında olacaktır.”

Kılıçdaroğlu, HDP ile ittifak kurulacağına dair iddiaları geçtiğimiz gün şu sözlerle yalanlamıştı:

“Biz niye ittifak yapalım; biz CHP’yiz. Ha şunu sorarsanız: ‘Kürt kökenli vatandaşlardan oy istiyor musunuz?’ Evet istiyoruz. Bütün vatandaşlardan oy istiyoruz. Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Mardin, İzmir. Herkesten oy isteriz. Bütün partiler vatandaştan oy isterler. ‘Şunu yapacağım. Bana oy ver iktidar olayım, şu sorunu çözeyim.’ Bunun için A partisi, B partisi ile ittifak yapmanın mantığı yok. Ama bazı çevreler kendilerine göre kurgu haberler yaparlar.”