CHP'den başkanlıkta ikinci tur açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 18 maddelik anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri ile ilgili açıklamada bulundu.

CHP'den başkanlıkta ikinci tur açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, ‘partili cumhurbaşkanlığı sistemi’ni getirecek 18 maddelik anayasa değişikliği teklifiyle ilgili açıklamada bulundu. Özel, teklif için, “Günü geldiğinde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız” dedi.

ANKA‘da yer alan habere göre CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Günü geldiğinde Anayasa Mahkemesine taşıyacağız. Eğer bu düzenleme açık oylarla, takip edilen oylarla, gözlemcilerle, baskıyla alenileştirilir ve 330’u geçerse Anayasa Mahkemesine gidip bu düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından denetlenmesi ve iptalini sağlayacağız. Şekli yönden de anayasa yazım tekniği açısından da götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

“İzin vermeyeceğiz”

Özel, “İkinci turda eğer Adalet ve Kalkınma Partililer bu rejim değişikliğini gizli yapılması gereken oylamayı aleni yapmaya kalkarlarsa burada en sert ve en net tavrımızı tekrar göstereceğiz. Böyle bir oylamaya izin vermeyeceğiz” dedi.