CHP'den AKP'ye 'Doğu Kudüs' çağrısı

CHP AKP'ye Türkiye'nin Filistin Büyükelçiliği'ni Doğu Kudüs'e taşıması çağrısında bulundu.

CHP'den AKP'ye 'Doğu Kudüs' çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP’ye “Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs’te Filistin Büyükelçiliğini açmalıdır, Doğu Kudüs’teki başkonsolosluğu büyükelçilik statüsüne çevirecek adımları atmalıdır” çağrısında bulundu.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Altay, Filistin’in başkenti olarak Doğu Kudüs’ün tanınması kararından CHP olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirtirken, hükümetten konu ile ilgili beklentilerini  şöyle açıkladı:

“Dün İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Filistin ile ilgili Kudüs ile ilgili kararından CHP olarak büyük bir memnuniyet duyduğumuzun altını çizmek istiyorum. Hayırlı olsun inşallah. Tabii kararın İstanbul’da yapılan toplantı salonunda kalmamasını özellikle ve öncelikle temenni ediyoruz. Zira maalesef Arap ülkelerinin Filistin ile dayanışma noktasında iyi bir sınav vermedikleri bütün dünyanın ve Türkiye’nin malumu. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinden de beklentilerimiz var hem bizim var hem Müslüman dünyasının var. An itibarıyla Türkiye Cumhuriyetinin Tel Aviv’de bir büyükelçiliği var, Doğu Kudüs’te de bir konsolosluğu var. Burada hükümetin her vesilesiyle ‘ey İsrail, ey İsrail’ diye esip gürlemek yerine ‘ey Amerika, ey Amerika’ diye esip gürlemek yerine atacağı çok somut bir adım var. Şimdi Türkiye derhal hiç vakit kaybetmeden Doğu Kudüs’te Filistin Büyükelçiliğini açmalıdır. Hemen bugün açmalıdır. Kudüs ile ilgili hamaset yapmakla Kudüs’le ve Filistin’le dayanışmış olunmaz. Biz Türkiye’ye yönelik dıştan gelecek her türlü tehdide karşı devletimizle ve hükümetle birlikte bu millete ve bu topraklara kol kanat germek noktasında samimiyiz.”