CHP'den açıklama: Gün gelecek Erdoğan bu dosyalarla uluslararası mahkemelerde yargılanacak

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

CHP'den açıklama: Gün gelecek Erdoğan bu dosyalarla uluslararası mahkemelerde yargılanacak

CHP İstanbul Milletvekili’nin MİT TIR’ları davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, davanın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünde açıklama yaptı.

“Enis Berberoğlu tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir” diyen Altay, “Gün gelecek bu dosyalar nedeniyle Erdoğan, uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır” diye konuştu.

Altay’ın açıklaması şöyle:

“Bu karar muhalefete gözdağıdır. Böyle adalete lanet olsun. Diktatöre karşı ne yapılması gerekiyorsa bunu yapacağımızdan herkesin emin olması gerekiyor.

Erdoğan unutmasın bu millet ve CHP onun yaptıklarını yanına bırakmayacaktır. Türkiye basın özgürlüğünde 182 ülke arasında 155. sıralara inmişken AKP’nin antidemokratik uygulamaları beyhudedir. Enis Berberoğlu tutuklanıyorsa bu tuzun koktuğu yerdir. Soytarıların krala şirin görünmek içn hukuk dışı kararlar vermesini kamu vicdanının takdirine bırakıyorum.

Bu dosya Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde yargılanmasının zeminini oluşturacak da bir dosyadır. Gün gelecek bu dosyalar nedeniyle Erdoğan, uluslararası mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanacaktır.”