CHP Sözcüsü Böke'ye canlı yayında ölüm tehdidi!

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'ye dün akşam bir televizyon programında katıldığı canlı yayında ölüm tehdidinde bulunuldu.

CHP Sözcüsü Böke'ye canlı yayında ölüm tehdidi!

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Selin Sayek Böke’ye dün akşam bir televizyon programında katıldığı canlı yayında ölüm tehdidinde bulunuldu.

Selin Sayek Böke’nin dün akşam CNN Türk’te katıldığı programda, “16 Nisan’da başkanlık referandumunda ‘Hayır’ kampanyası yapanların, ‘Evet’ kampanyası yapanlarla eşit şartlarda olmadıklarını” söylemesi ve “bu ülkede hayır kampanyası yapmak, ölüm tehdidini göze almayı gerektiriyor” mesajı vermesi üzerine televizyon kanalını arayan bir şahıs, “zorluk yaşamak öyle olmaz, böyle olur” diyerek, Böke’yi öldürmekle tehdit etti.

Olay, Böke televizyon binasından ayrılmadan polise aktarıldı. CHP Sözcüsü,  gece yarısı polisler gelene kadar kanalda bekledikten sonra, yoğun güvenlik önlemi altında, Ankara’ya gitmek üzere havalimanına gitti.

Benzer bir ihbarın poliste de olduğunun anlaşılması üzerine, Böke Ankara’da Esenboğa hava alanında da yine yoğun güvenlik önlemiyle karşılandı.

Esenboğa’da bordo bereliler karşıladı

CHP Sözcüsü’nü uçağın kapısından bordo bereliler ile CHP’liler karşıladı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ile birlikte, 8 araçlık güvenlik konvoyuyla evine getirilen Böke, polisler apartmanı baştan sona arayana kadar araçtan indirilmedi.

Böke, yine polis koruması eşliğinde evine götürüldü.