CHP Sözcüsü Böke'den "Karargah rahatsız" yorumu: AKP henüz geleneksel mağduriyet şenliklerini başlatamadı

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısı sonrası Türkiye gündemine ilişkin açıklama yaptı.

CHP Sözcüsü Böke'den

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, partisinin MYK toplantısı sonrası Türkiye gündemine ilişkin açıklama yaptı.

Böke, Başbakan Yıldırım’ın başkanlık sistemine ilişkin ‘tek adam’lık eleştirilerine yanıt olarak verdiği “Başka ne olacak! Bir gemide iki kaptan olmaz. Bir atta iki süvari olmaz. Tek olacak” yanıtına dikkat çekti. “Biz tek adam olacak dediğimizde itiraz ediyorlardı. Şimdi bu itirafla bu konu da kapanmış oldu.” diyen Böke, önceki Başbakan Davutoğlu’nun görevden alınışını hatırlatarak, “Tek adam rejimini savunanlar 1 Kasım’da istikrar getireceğiz dediler. 6 ay geçmedi Başbakan kapı önüne koyuldu” diye konuştu.

Böke, Hürriyet’teki “Karargah rahatsız haberi için de, “AKP henüz geleneksel mağdur olma şenliklerini başlatamadı.” ifadelerini kullandı.

Bu itirafla konu kapandı

Kendi konumunu ortadan kaldıran bir kampanyaya imza atan tek Başbakan Binali Yıldırım haftasonu açık bir itirafta bulundu. Getirilmek istenenin tek adam rejimi olduğunu biliyorduk. Millet de zaten biliyordu. Saray ve AKP cephesinden hikaye anlatılıyordu. Biz tek adam olacak dediğimizde itiraz ediyorlardı. Şimdi bu itirafla bu konu da kapanmış oldu. Tek adam rejiminin getirilmek istendiği AKP tarafından söylendi.

Artık 16 Nisan’da neyin oylanacağı açıktır. Ülkenin tapusu tek adamın mı yoksa 80 milyonun mu olacak? Karşımıza gelen bir seçim sandığı değil. Egemenlik kayıtsız şartsız millete mi yoksa tek bir kişiye teslim mi edilsin? Egemenlik TBMM’de mi Saray’da mı olsun?

 

“İstikrar dediler, 6 ay sonra Başbakan kapıya konuldu”

Türkiye’de de tek adam rejiminin istikrarsızlık olduğunu çok açıkça gösterdi. Günlük hayatımızda görünüyor. Hırs uğruna siyasi istikrar yok oluyor. Tek adam rejimini savunanlar 1 Kasım’da istikrar getireceğiz dediler. 6 ay geçmedi Başbakan kapı önüne koyuldu. Tek adam rejiminde keyfilik oluyor.

Tek adam rejimi bütün kurumları çökertti. Ülke 3 terör örgütlerine bırakıldı darbe girişimi yaşandı. Tek adam kolaylıkla hata yapabilir, kandırılabilir. Bunu bedelini 80 milyon yaşıyor.

“Toplumun yarısını terörist sayacak kadar gözü dönüyor”

2,5 yıl içinde bu keyfi düzen nedeniyle Türkiye hukukun üstünlüğü ölçüsünde 40 ülkenin gerisine düştü. Kuralın okmadığı yerde ne yatrıım ne istihdam olur. İş yapma kolaylığında Türkiye 18 ülkenin gerisine düştü. Sonucu işsizlikle yaşıyoruz. 2,5 yılda 770 bin kşi işsiz kaldı. Tek adam varsa toplumsal istikrar da yok. Toplumun yarısını terörist sayacak kadar gözü dönüyor.

Şimdi son 2,5 yolda yaşatılmış olan sonunda isitkrarsız lık getiren tek adam rejimini kalıcılaştırmak istiyorlar. Millet bunu görüyor. Ve o yüzden buna kuvvetle hayır diyor. Türkiye hep beraber tek adam rejimine hayır diyor.

“İçişleri Bakanı’nın görevi hesap sormak değil”

Saraycılar yükselen Hayır’ı görüyorlar. İçişleri Bakanı geçtiğimiz günlerde CHP’nin genel başkanını hedef alan değerlendirmelerde bulundu. CHP’yi terörle ilişkilendirmek hiç kimsenin hele hele 3 terör örgütünün ülkenin başına bela edtmiş olanların buna hakkı yoktur.

Devleti ele geçireceğiz diye devleti çökerttiler. ülkenin tankını topunu terör örgütüne teslim ettiler. Darbe yaşadık. Terör örgütüyle pazarlık yaptılar. Şehirlerin bomba yığınağına dönmesine sessiz kaldılar. Bu yetmiyormuş gibi mezhepçi yaklaşımla Suriye’ye girdiler, IŞİD belasını Türkiye belasına çevirdiler. Üç terör örgütü karşısında dimdik duran CHP’yi terörle yan yana getirmek.. Valla buna kargalar güler..

İçişleri Bakanı da müthiş bir sorumsuzluk örneği gösteriyor. OHAL şartlarında hayır kampanyası yürütenleri saldırıyla karşı karşıya kalmalarının nedeni yaratılan bu atmosferdir.

İçişleri Bakanı’nın önce ağzından çıkan kulağının duyması gerekir. İçişleri Bakanının görevi hesap sormak değil hesap vermektir. Görevi milletvekillerine tehdit etmek değil, korumaktır.

“Karnımız tok”

AKP henüz geleneksel mağdur olma şenliklerini başlatamadı. Bir gazetede haber vardı. Boşuna çabalamasın bu danışıklı dövüşlere karnımız tok.