CHP 'kontrollü darbe' iddiasını geri çekme şartını açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP'nin yoğun tepki gösterdiği 'kontrollü darbe' iddiasını geriçekmenin koşulunu açıkladı.

CHP 'kontrollü darbe' iddiasını geri çekme şartını açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin partisinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun defaatle dillendirdiği “kontrollü darbe” iddialarını geri çekmesinin koşulunun, Hulusi Akar ve Hakan Fidan’ın Darbe Komisyonu’na gelmemesinin arkasındaki nedenlerin açığa çıkmasına bağlı olduğunu söyledi.

Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Engin Altay’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle:

“FETÖ’nün siyasi ayağını Erdoğan ve yakın çevresi biliyor. Kimse de bilmeyecek öyle anlaşılıyor. Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı ve MİT Müsteşarı neden Meclis Komisyonu’na ifade vermedi ya da kim bunları engelledi? Bu sorunun samimi yanıtlarını aldığımız zaman kontrollü darbeydi şuydu buydu bütün iddialarımızı geri çekeceğiz. Onlar ifade vermekten imtina ediyorsa, bu iş parlamentoya uzanıyor, bu iş AK Parti Genel Merkezi’ne uzanıyor”