CHP IŞİD'le ateistleri kıyaslayan isme laikliği anlattıracak!

CHP, yeni eğitim müfredatını tartışmak üzere düzenleyeceği çalıştayda ilahiyatçı gerici İhsan Eliaçık'ı da konuşturacak.

CHP IŞİD'le ateistleri kıyaslayan isme laikliği anlattıracak!

CHP, AKP’nin gerici içerikle doldurduğu yeni eğitim müfredatını tartışmak üzere bugün düzenlediği çalıştayda ilahiyatçı gerici İhsan Eliaçık’ı da konuşturacak.

CHP Milli Eğitim, Kültür, Gençlik Ve Spor Komisyonu üyeleri Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu, Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ve İstanbul milletvekili Sibel Özdemir ile birlikte hazırlanan çalıştay bugün Bilkent Otel’de gerçekleşiyor.

CHP’nin çalıştaya ilişkin bilgi veren Komisyonu Sözcüsü Gaye Usluer, “Eğitimin Üç Şartı” başlıklı çalıştayın tek temalı olduğunu, müfredat üzerinde derinlemesine bir çalışma ile somut veriler elde edilecek kalıcı ve devamı gelecek bir çalışma olduğunu ifade etti.

Çalıştay programına bakıldığında ise “Laiklik” başlıklı oturumda konuşacak isimler arasında, İhsan Eliaçık isimli gericinin yer aldığı görülüyor.

Eliaçık geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarında, kafa kesen cihatçı çetelerle ateistleri kıyaslayıp birbirine benzettiği ifadeleriyle büyük tepki çekmişti. İslamcı yazar, “İŞID’cilik ve fanatik ateistlik birbirini besler. Gece gündüze muhtaç bana da sen lazımsın halleri” ifadelerini kullanarak, diğer gericilerden bir farkı bir kez daha olmadığını ortaya koymuştu.

Laiklikle uzaktan yakından ilgisi olmayan Eliaçık’ın “LAİKLİK” oturumunda ne anlatacağı ise merak konusu.

İşte çalıştay programı:

chp-nin-egitimin-uc-sarti-calistayi-7-eylul-de-345328-1.jpg