CHP: Gerekirse Meclis'ten de çekilebiliriz

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, şaibeli referandumla ilgili olarak partisinin "İptal edilmeli" görüşünü tekrar etti.

CHP: Gerekirse Meclis'ten de çekilebiliriz

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, şaibe karışan referandumla ilgili olarak partisinin “İptal edilmeli” görüşünü tekrar etti. Böke, ”Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmek de, çalışmaya devam etmek de buna girer” ifadelerini kullandı.

Böke yaptığı açıklamada “Referandumun şaibeli sonuçlarını tanımıyoruz, tanımayacağız. Referandum yenilenmelidir, tekrar edilmelidir. Bu milyonların oyunun gasp edilmesine karşı bir mücadele” diye konuştu.

“Meclis’ten çekilebiliriz”

Böke’nin ifadeleri şöyle:

Türkiye yıllardır seçim yapıyor. İlk defa bir seçimin meşruiyeti hem ulusal hem uluslararası düzeyde şaibeli hale geldi. Bunu Türkiye’ye yaşatmaya kimsenin hakkı yok. AGİT gözlemcileri Türkiye’nin davetiyle geldi. Siz bunlara ‘Haddini bil’ diye söylediğinizde suçu kabul ettiğiniz anlama geliyor. Kimseye had bildirmeye değil Türkiye’de demokrasiyi yükseltmeye ihtiyacımız var.

Bunun için demokratik tüm haklarımızı kullanacağımızdan şüphemiz olmasın. Her türlü deyince Meclis’ten çekilmek de, çalışmaya devam etmek de buna girer.”