Cezaevleri doldu taştı: 354 bin kişi denetimli serbestlikle dışarıda...

Cezaevlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı artınca devreye denetimli serbestlik uygulaması girdi.

Cezaevleri doldu taştı: 354 bin kişi denetimli serbestlikle dışarıda...

Cezaevlerinde özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gelen davalarla tutuklu ve hükümlü sayısı artınca devreye denetimli serbestlik uygulaması girdi. 31 Temmuz itibarıyla bu kapsama girenlerin sayısı 353 bin 749’a ulaştı. 280 bin 675 kişi ise tutuklama yerine adli kontrolle serbest bırakıldı.

Darbe soruşturmaları nedeniyle cezaevlerindeki hükümlü ve tutuklu sayısı 200 bin kişiyi aştı.

Hürriyet’ten Oya Armutçu‘nun haberine göre, bu gelişmenin ardından denetimli serbestlik uygulamalarında artış dikkat çekti. Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı’nın verilerine göre, 31 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla denetimli serbestlik kapsamında bulunan hükümlü sayısı 353 bin 749’a ulaştı.

Yurt dışına çıkış yasağı, karakola imza verme gibi uygulamalarla tutuklama yerine adli kontrolle bırakılanların sayısı 280 bin 675’e yükseldi.

‘FETÖ’cüler için 50 cezaevi yapılıyor

Dün gerçekleştirilen Adli yıl açılış resepsiyonunda gazetecilerin sorularına cevap veren Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, “50’den fazla cezaevi yapılıyor FETÖ’cüler için. Her biri bin kişilik. Sincan yerleşkesine 5 yeni duruşma salonu yapılıyor. Çok amaçlı salon olacak. Davalar için kullanılacak” diye konuşmuştu.