Ceylin Atik 500 TL. için öldürülmüş!

İzmir Ödemiş'te işlenen cinayetin ayrıntıları belli olmaya başladı.

Ceylin Atik 500 TL. için öldürülmüş!

İzmir’in Ödemiş ilçesinde komşusunun evinde sandığın içinde bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik’in ölümüyle ilgili gözaltındaki 3 kişi tutuklandı.

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 10 Haziran’da kaybolan 10 yaşındaki Ceylin Atik’in iki gün sonra ölü bulunduğu evin sahibi komşusu Ş.T. adlı kadın ile kocası S.T. ve kadının halası olan R.Ö. dün gece adliyeye sevk edildi. Pazartesi gününden bu yana İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde sorgusu süren 3 zanlı, işlemleri tamamlandıktan sonra gece yarısı adliyeye çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen 3 kişi tutuklandı.

500 TL için öldürmüş!

Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre; cinayet Bürosu’nda Ş.T, “Peki fidyeyi ne için isteyecektin” sorusuna şu yanıtı verdi: “Mağazalardan taksitli alışveriş yapmıştım. 500 lira borcum vardı. Ödeyecek durumum yoktu. Nasıl ödeyeceğimi bilemezken Ceylin’in dedesinin zengin olduğunu düşündüm. Kandırıp eve getirdim.”

Çocuğu o sırada yan odadaymış

Ş.T komşularının torunu Ceylin’i dedesinden fidye istemek için kendi çocuğuyla oynamak bahanesiyle kandırarak evlerine nasıl götürüp öldürdüğünü de anlattı. Ceylin’in önce yüzüne havlu bastırarak bayılttığını, küçük kızın bayılmasıyla paniğe kapıldığını, bunun üzerine kendini kaybettiğini, ne yaptığını bilmeden eline aldığı evdeki ahşap kasayla başına vurduğunu söyledi. Ş.T. daha sonra Ceylin’i sandığa koyduğunu bu sırada 3 yaşındaki çocuğunun ise yan odada olduğunu da ifadesinde kaydetti.

Başsavcılık açıklamasındaki detaylar

Kamuoyunda infiale yol açan cinayetle ilgili Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, cinayete dair önemli ayrıntılar da ortaya çıktı.

Buna göre Ceylin’in kaybolduğuna ilişkin başvurudan sonra polis, minik kızın son görüldüğü yer olan Cumhuriyet Mahallesi Düzen Sokak üzerinde bulunan güvenlik kameraları inceledi. Kamera görüntülerinde, Ceylin’in yalnız olduğu görüldü. Gittiği yöndeki toplam 12 güvenlik kamerasına ait görüntülerde ise Ceylin’in geçişi görülmedi.

Bu arada Ceylin’in dedesi Mustafa Atik’e gönderilen mesaj da incelemeye alındı. Mesajın, İ.G.’nin kullandığı telefondan gönderildiği, telefon hattının da İ.G.’nin annesi, aynı zamanda katil zanlısı Ş.T.’nin ablası olan C.G. adına kayıtlı olduğu belirlendi. İ.G. ve C.G., polisteki ifadelerinde suçlamaları kabul etmedi, İ.G. telefon hattını kendisinin kullandığını ancak bir süre önce kaybettiğini anlattı. Bunun yanı sıra C.G.’nin kardeşleri M.S. ve N.S.’nin evindeki aramalardan da sonuç alınamadı.

Eşi polise söylemiş

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin araştırmaları sırasında, 12 Haziran pazartesi günü saat 10.40’da katil zanlısı Ş.T.’nin kocası S.T.’nin de bilgisine başvuruldu.

S.T. polislere, eşi Ş.T.’nin kendisine ‘Ceylin’in kendi evlerinde düştüğünü, daha sonra paniğe kapılarak kızı evde bulunan sandığın içerisine koyduğunu söylediğini’ anlattı. Bu gelişme üzerine evdeki aramada da sandık içerisinde Ceylin’in cesedi bulundu. Gözaltına alınan Ş.T. de savcılık sorgusunda suçunu kabul etti.

Cinayete dair çarpıcı detaylar da ortaya çıktı. Ceylin’i öldürmekle suçlanan Ş.T. ifadesinde minik kızı dedesinden fidye almak için, kendi çocuğuyla oynaması bahanesiyle kandırarak evine götürdüğünü söyledi. Ancak evde bir süre sonra Ceylin’in yüzüne havluyla bastırıp bayılttığını belirten Ş.T., paniğe kapıldığını ve başına küçük makyaj kutusuyla vurup öldürdüğünü anlattı.

Ablasının evinden cep telefonun SİM kartını çaldı

Olayda dikkatleri başka yöne çekmek içinde, ablası C.G.’nin evinden yeğenine ait cep telefonuna takılı sim kartı çalan Ş.T., eski telefonuna taktı ve Ceylin’in dedesine mesaj attı.