Çeşme'de intihar mektubu bırakan 50 yıllık çiftin cansız bedenleri sahilde bulundu

İzmir Çeşme'de 50 yıllık evli çift tatillerinin 8. gününde denize girip yaşamlarına son verdi.

Çeşme'de intihar mektubu bırakan 50 yıllık çiftin cansız bedenleri sahilde bulundu

İzmir Çeşme’de 50 yıllık evli çift tatillerinin 8. gününde denize girip yaşamlarına son verdi. Geride biri adli mercilere, diğeri otel yönetimine olmak üzere iki mektup bırakan çift, bedenlerinin de üniversiteye bağışlanmasını istedi.

50 yıldır evli olduğu öğrenilen 70 yaşındaki Altan Çetin ile 71 yaşındaki Ülker Çetin oturdukları Mersin’den geçen hafta Çeşme’ye geldi. Çift, burada 5 yıldızlı bir otele yerleşti. Ancak 6 Şubat’ta otelden çıktıktan sonra bir daha geri dönmedi.

Cesetler otele yakın alanda bulundu

Olay üzerine otel görevlileri, hemen durumu emniyet ekiplerine haber verdi. Emniyet ekipleri, otelin kamera kayıtlarını inceleyerek, kamera kayıtlarından çiftin 6 Şubat Pazartesi günü gece 01.30 sıralarında odalarından çıkarak, otelin plajına doğru gittikleri tespit etti. İntihar notunun ardından emniyet, denizde araştırma yaptı; ancak yaşlı çiftin izine rastlanamadı. Daha sonra araştırmalarına devam eden ekipler, çiftin cansız bedenini kaldıkları otele yakın olan Sakarya Mahallesindeki Mavikent Sitesi Plajında buldu. Yaşlı çiftin cansız bedenleri otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İki mektup yazdılar

Odalarını temizleyenlere 2 bin lira bahşiş bırakan çift de 2 mektup kaleme almıştı. Mektuplardan biri otel yönetimine, diğeri adli mercilere yazılmıştı.

Adli mercilere: Hiç kimsenin etkisi ve müdahalesi olmadan hayatlarımızı sonlandırıyoruz.

Bedenlerimizi 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağışlıyoruz.

Lütfen gereğini yapınız.

Çok mutlu bir yaşam sürdük.

Kimseyi yormadan, kırmadan, muhtaç olmadan gidiyoruz.

Otel yönetimine: Yaşlılık ve hastalık sorunlarımızdan kurtulamıyoruz.

Bu nedenle hiç kimseye muhtaç olmadan gitmeyi seçtik.

Yaptığımız şey için güzel otelinizden ve güleryüzlü personelden özür dileriz.

Kalan paramızı personele dağıtın.

Diğer eşyaları ihtiyacı olanlara paylaştırmanızı rica ederiz.

Gece WhatsApp’tan oğullarına yazdılar

Sabah gazetesinden Fatih Şendil‘in haberine göre Altan Çetin (70) ile emekli öğretmen eşi Ülker Çetin (68), 6 Şubat Pazartesi gecesi, saat 01.04’te yurtdışında yaşayan oğullarına “Eşyalarımızı ve arabamızı sattık. Bankadaki paramızla birlikte ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Geride hiçbir anı bile kalmadı. Şimdi gidiyoruz. Hoşça kal” diye Whatsapp mesajı yazdı.

Oğulları da iki dakika sonra bu mesaja, “Hastasınız siz, aynı anneannem gibi, canlınız yetmedi, kendinizi öldürerek de ağzıma sı.ın. Nefret ediyorum ikinizden” cevabını verdi.