Alman emperyalizminin ipiyle 'yıldızlara çıkılabilir' ama kuyuya inilmez

Cengiz Kılçer yazdı: Alman emperyalizminin ipiyle yıldızlara çıkılabilir ama kuyuya inilmez

Tek bir tarihsel örnek verelim, okurlarımız biliyor.

Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF), Baader-Meinhof Grubu ya da Alman basınında “Çetesi” olarak da anılan köktenci sol görüşlü bir örgüttür. 2. Dünya Savaşı’nın ardından Batı Almanya’nın en cevval ve muayyen örgütüydü ve kendini şehir gerillası olarak tanımlıyordu.

Can Dündar da biliyordur…

Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) 1970’li yıllarda bir dolu eylem yaptı.

1976’da Ulrike Meinhof hücresinde “ölü” olarak bulundu. Alman makamları Meinhof’un dünyaya “intihar ettiğini” açıkladı. Alman hükümetine göre, güya 9 Mayıs 1976’da Ulrike Meinhof hücresinde asılı olarak bulmuştu.

Almanya Meinhof’un kafatasını açıp “sapkın” davranışının biyolojik nedenlerini incelemek için beynini çıkardı.

Can Dündar biliyordur…

Otuz yıl boyunca Alman “bilim adamları” Ulrike Meinhof’un beynini aldıklarını gizlediler ve onu birçok teste tabi tuttular. Neyse ki Meinhof’un kızının çabaları sonucu annesinin beyni 2002’de aileye iade edildi.

Öyle diyorlar, emin değiliz.

Bir yıl sonra, 1977 yılında RAF üyeleri Alman Lufthansa hava yolu şirketine ait bir yolcu uçağını kaçırarak uçağı Somali’nin başkenti Mogadişu’ya indirtti. Güvenlik güçlerinin uçağa düzenlediği ’kurtarma operasyonu”nda dört eylemciden üçü öldürüldü.

Can Dündar biliyordur…

Ama işin en ilginç tarafı “kurtarma operasyonu”nundan sadece ve sadece birkaç saat sonra, RAF’in önder kadrosundan Andreas Baader, Gudrun Ensslin ve Jan-Carl Raspe hücrelerinde “ölü” olarak bulundular. Resmi makamlar üç örgüt üyesinin de intihar ettiğini söyledi. Andreas Baader, Jan-Carl Raspe ve Gudrun Ensslin’in dünyaya böyle öldüğü duyurulurdu. Dördüncü mahkûm Irmgard Möller ise göğsü bıçakla delinmiş halde ağır yaralı olarak bulunmuştu. Alman resmi makamlarına göre bunların hepsi “kolektif intihar”dı.

Can Dündar biliyordur…

Andreas Baader’in ölümüne yol açan kurşun ensesinden girmiş alnından çıkmıştı; barut izleri sağ elindeydi ama Andreas Baader solaktı.

Bugün ölümlerinin nasıl gerçekleştiği hala açıklığa kavuşmadı. Andreas Baader, Jan-Carl Raspe ve Gudrun Ensslin’inin de beyinleri tıpkı Meinhof’a yapıldığı gibi çalındı ve hâlâ nerede oldukları bilinmiyor.

Can Dündar biliyordur…

Gazeteci Can Dündar’ın genel yayın yönetmeni olduğu ‘Özgürüz’ adlı haber portalı Berlin’den yayın hayatına başlamış. İnternet üzerinden yayın yapacak portal, Almanca ve Türkçe olmak üzere iki dilli olacakmış.

Özgürüz haber portalı, emperyalizm tarafından fonlanan Correctiv adlı araştırma merkeziyle işbirliği içinde yayın yapacak.

Cumhuriyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni Can Dündar’a Türkiye’den gazeteci Hayko Bağdat eşlik ediyormuş.

Gezi direnişçilerine “Sakin olun, polis amcalar kimseye zarar vermeyecek” diyen Hayko Bağdat.

Alman emperyalizminin ipiyle yıldızlara çıkılabilir ama kuyuya inilmez.

Can Dündar biliyordur…