Cemil Barlas da maklubeci çıktı!

FETÖ sanığı Şükrü Tuğrul Özşengül mahkemede savunma yaptı.

Cemil Barlas da maklubeci çıktı!
‘FETÖ’ davasında Polis Akademisi eski öğretim görevlisi Şükrü Tuğrul Özşengül savunma yaptı. İddianamede maklube yemeğine gittiği suçlamasının yer aldığını belirten Özşengül, “İddianameye giren maklube yemeğine beni Cemil Barlas götürdü” dedi.
Ahmet Altan ve Mehmet Altan ile Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin yargılandığı “15 Temmuz darbe girişimine iştirak” davasının geçen Pazartesi başlayan ilk duruşmasına bugün devam edildi.
Bugünkü duruşmada ilk olarak tutuklu sanıklardan Polis Akademisi eski öğretim görevlisi Şükrü Tuğrul Özşengül savunmasında şunları söyledi:
“TV şovu yapmak istedim” 
“Polis Akademisi’nde öğretim görevlisiyken 2014’te emekli oldum. Terör, kriminoloji uzmanıyım. Tv’lerde çok yorum yaptım Emekli olduktan sonra tv şovu yapmak istedim. Samanyolu Hbr çağırdı, içinde mizah, müzik olan bir talkshowda anlaştık. Program yayına girdiği günlerde Hidayet Karaca tutuklandı; program formatımız ülkenin ortamındaki ciddi duruma uymadı. Programla ilgili şikayet oldu. Ciddi formata taşımak istemedim, birkaç kez yayınımız da kesilince programı bitirdik. Samanyolu haber sitesinin teklifiyle köşe yazmaya başladım. Cemaate yönelik operasyonları eleştirdim. Tabii ki operasyonlar olur, herkes hesap verir ama öç alma mantığıyla olmamalıdır bu demokratik hukuk devletinde. 17 Aralık başla bir şey, 25 Aralık başka bir şey. İkisini hep farklı değerlendirdim. 17/12’nin sonuçları olmuştur. 17/12’den sonra işin başbakana yönelmesi ayrıdır. Sonrasında HKaraca’nın tutuklanmasına ise çok kişi tepki verdi.”
“Gezi olaylarında hep polisi savundum”
“Savcı son bir yılki faaliyetlerimden hareketle suçlama yapıyor. Ben 51 yaşındayım, son bir yılda ülkeye gelmedim ki! Gezi olaylarında hep polisi, devleti savundum. Yasadışı olayların yanlış olduğunu kanallarda anlattım. Gezi’ye karşı çıktığım için sosyal medyada hakaretlere uğradım. Devletin yetiştirdiği bir çocuğum. Babam da polisti. Koyu devletçiyim. Tabii her şeyin demokrasi çerçevesinde yapılması gerekiyor. Eleştirilerim devleti eleştirmek değil. Mehmet Akif, Necip Fazıl kitaplarını ezbere bilirim. Zamanla sağdan ortaya geldim. Sosyalist görüşlere sempati duydum.”
“Said Sefa fikrimi sordu” 
“Said Sefa ile çok samimiyetimiz yoktu, bir gün Twitter’dan mesaj gönderdi, çiğ köfte yemeye davet etti. Ofisine gittim Haberdar ofisinde çiğköfte yedik. Said fotoğrafları Twitter’dan paylaştı. Ardından 7-8 defa Said Sefa’yla görüştüm. Haberdar sitesi yenilenirken bana fikrimi sordu. Hiçbir zaman ben onun Fuat Avni olduğunu kendi ağzından duymadım. Ben Fuat Avni’yi hiç takip etmedim. Takipçilerime ilk günlerde böyle anonim hesaplara güvenilemeyeceğini ilettim. İnsanlar Fuat Avni tarzı şeylerle pasifize ediliyor diye düşünüyorum. Demokrasi mücadelesi Fuat Avnilerle filan olmaz. Emekliyim. Zamanımın çoğu evde geçer. Az insanla görüşürüm. İsim hafızam acayip zayıftır. Kimseyi hatırlamam. Said Sefa bana geçmişini şöyle anlattı: Daha önce AKP’nin sosyal medyasını, trol çetesini kurmuş, eğitmiş. Hatta Said Sefa’yı Sultanbeyli Bld Bşk yapmak istemişler ama AKP’de canını sıkan bazı şeyler görmüş, ayrılmış.”
“Unutkanlık başladı” 
“Said Sefa Gülen cemaati içinde olduğuna dair bana ipucu vermedi. Ben namaz kılarken o kılmazdı. Cemaati eleştirirdi. Said Sefa cemaat için “ben onların görüşlerini sitemde dile getiriyorum ama bana tv’de program bile yaptırmıyorlar” derdi. “Çok ciddi askeri darbe kokusu var havada” diyen 2014 tweeti kendi hesabımdan değil gibi ama bende unutkanlık var. 0.15’te beyin kanaması geçirdim. Unutkanlık başladı. O tweeti yazdığımı sanmıyorum ama unutmuş olabilirim. O tweeti atmışsam da amacım insanları uyarmak olabilir, korkutmak, darbe yapacağız demek değil. Görüştüğüm söylenen Abdullah Yılmaz’ı hiç tanımıyorum. O da beni tanımaz. Arayanı arayanı arayan gibi bir irtibattır. Siyasi gerginlik beni yordu. Twitter’ımı 15 Temmuzdan sonra kapattım… Antidepresan kullanıyorum.”
“Maklube yemeği” 
Asker uzun süredir darbe taleplerine itibar etmemişti, onun için ben darbe olacağına ihtimal vermiyordum. Tv’de hem darbe yapan askere hem hükümete kızgındım. Darbeye bahane edilebilecek şeyler yapmamalıydılar. Darbe sonrası gözaltı ihtimali belirince tatile gitmekten vazgeçip ailemle evde bekledik. Kaçma fikrim hiç olmadı. İddianameye giren maklube yemeğine beni Cemil Barlas götürdü. Hakan Çelik, Can Paker de vardı. Gittik, maklube yedik.