Çembere Zafer Çağlayan da girerken: Zarrab-Orman ilişkisi itiraf mı edildi?

ABD'de devam eden davada Fikret Orman-Reza Zarrab ilişkisinin de ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

Çembere Zafer Çağlayan da girerken: Zarrab-Orman ilişkisi itiraf mı edildi?

ABD’de eski bakan Zafer Çağlayan’ın davaya dahil edilmesiyle tekrar gündeme gelen Fikret Orman-Reza Zarrab ilişkisinde yeni bilgilerin ortaya çıkması olası görünüyor. Bunun en büyük sebebiyse, Reza Zarrab’ın itirafçı olduğu ve bu konu hakkında da bilgi verdiği iddiaları.

Hatırlanacağı üzere, New York Güney Bölgesi başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yer alan belgelerde, Reza Zarrab’ın parasının bir kısmını Beşiktaş’la anlaşıp menajerlik ve reklam şirketi üzerinden aklayarak, usulsüz futbolcu transferlerine sebep olduğu iddia edilmişti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın Reza Zarrab’a milyon dolarlık bir loca satması konuşulmuş ve Orman konu hakkında, “Reza Zarrab suçlu mudur? Aranıyor mu? Eroin kaçakçısı diye polis peşinde mi? Ben bunu saklıyor muyum? Ortağı mıyım? Ticaret mi yapıyorum? Arkadaş Beşiktaşlı. Gözlerinin içine baktığım zaman iyi bir Beşiktaşlı olduğunu anladım. Para ödemiş, Beşiktaş’tan loca almış. Ne yapmış Reza Zarrab? Beşiktaş kulübü başkanıyla buluşmuş yemek yemiş. Gizli kapaklı bir şey değil ki. Cüzzamlı değilim, bir şey değilim. Gizli kapaklı yapacak olsam yapardım. Bunlar normal” demişti.

İddialar arasında Beşiktaş başkanının yeni stat için izin alınması karşılığında Zarrab’ın paralarını akladığı da bulunuyor. Ayrıca Zarrab’ın şirketi Royal Denizcilik Endüstriyel Makine A.Ş., Trabzonspor’la 1 milyon euro + KDV bedeliyle anlaşma imzalamış, bu açıklama KAP’a da bildirilmişti. 17-25 Aralık soruşturmasında Trabzonspor’un o dönemki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Zarrab’tan 2,5 milyon euro alarak kulübün banka borçlarını kapadığı da iddia edilmişti. Ancak bu iddiaların iddianamede yer alıp almadığı henüz bilinmiyor.

Reza Zarrab’ın itirafçı olduğu haberi doğruysa, Zarrab ve futbol ilişkisi hakkında başka haberlere ulaşmak da söz konusu olacak.