Cem Küçük'ten dikkat çeken Kavurmacı açıklaması

Kadir Topbaş'ın 'FETÖ'den tutuklanan ancak "sağlık gerekçesi" ile tahliye edilen damadına ilişkin tartışmalar AKP medyası içinde de tartışılmaya devam ediyor.

Cem Küçük'ten dikkat çeken Kavurmacı açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı KadirTopbaş’ın ‘FETÖ’ soruşturmasında tutuklandıktan sonra “sağlık gerekçesi” ile tahliye edilen damadına ilişkin tartışmalar AKP medyası içinde de tartışılmaya devam ediyor.

Darbe girişiminin ardından onbinlerce kişi yalnızca Bank Asya’ya para yatırdığı veya Cemaat’e ait okullarda okuduğu gibi gerekçelerle tutuklanırken, ‘FETÖ’yü finanse ettiği iddiasıyla tutuklanan işadamı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tahliye edilmesi büyük tepki yaratmıştı.

“16 Nisan’da ‘Hayır’ çıkardı”

AKP’nin medyadaki ‘temsilci’si olarak bilinen Cem Küçük, TGRT Haber’de konuk olduğu programda Kavurmacı’nın tahliyesinin parti tabanında da büyük tepki yarattığını söylerken, 4 Mayıs tarihinde verilen tahliye kararına ilişkin “Şu iş mart ayında olsaydı referandumda ‘Hayır’ çıkardı” ifadelerini kullandı.

“Kaçtı” iddiasına yanıt verdi

Adli kontrol ile tahliyesinin ardından yurtdışına kaçtığı iddiaları da tartışılan Kavurmacı’nın durumu ile ilgili Adalet Bakanlığı yetkililerinden aldığını belirttiği bilgiyi paylaşan Cem Küçük, “Kaçtığı doğru değil. Pazar günü öğlen 2 gibi karakola gelip imza vermiş” dedi.

Küçük, Kavurmacı’nın tedavisine evinde devam edildiğini de söyleyerek, “Hastaysa, cezaevinde kalamayacak kadarsa hastanede yatması lazım” ifadelerini kullanırken, yargıyı da konu ile ilgili yeniden karar vermeye çağırdı.

Florya’daki evinde

Öte yandan Kanal D‘nin haberine göre, Kavurmacı’nın Florya’da ikamet ettiği ve adli kontrol tedbirleri kapsamında her pazar günü Şenlikköy Karakolu’na imza verdiği öğrenildi.