Celal Kılıçdaroğlu: "Silah zoruyla söylettirdiler"

Avukat Fidel Okan’la CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma yeni bir boyuta taşındı.

Celal Kılıçdaroğlu:

Avukat Fidel Okan’la CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kardeşi Celal Kılıçdaroğlu arasındaki tartışma yeni bir boyuta taşındı.

Kılıçdaroğlu’nun hesabından CHP lideri ağabeyini hedef alan ve AKP’yi güzelleyen tweetler atılmış, bu ifadeler hükümet yanlısı gazetelerde haber olmuştu.

Avukat Okan da Kılıçdaroğlu’nun mahkemeye vermiş, Kılıçdaroğlu da Twitter hesabının kendisine ait olmadığını söylemişti.

Okan Twitter hesabından bir video paylamıştı. Videoda Kılıçdaroğlu’nun kendisine iki kişinin ruhsat işi için para, ev ve otomobil vaat ettiklerini ancak daha sonra bundan vazgeçtiklerini anlattığı görülüyordu.

Okan, Kılıçdaroğlu adına birilerinin Twitter hesabını da kullandığını öne sürmüştü.

‘Silah zoruyla söylettiler’

İHA’ya konuşan Kılıçdaroğlu, sözkonusu videodaki ifadelerin kendisine silah zoruyla söyletildiğini kaydetti.

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce evimi bastılar. Bu bana ikinci tuzak, zaten tehditler alıyordum. Aradan zaman geçti. Salman Can kapımı çaldı kapıyı açtım ve eve dört kişi girdiler. Silah çektiler ve benim istediklerimi söyleyeceksin dediler. Ben de can korkusuyla söylemeye mecbur kaldım. Bunları demek zorunda kaldım. Ben Fidel Okan’a buradan sesleniyorum, istediği televizyona gelsin beraber çıkalım bunu tartışalım. Fidel Okan’a diyorum ki yaran varsa gocunursun yaran olmazsa gocunmazsın sen. Bunları bana zorla söylettiler silahları çektiler hatta birkaç tokatta attılar bana. Bu yakın zamanda oldu beş ay oldu. Savcılığa emniyete gidip şikayette bulunacağım. Eylemlerimi de devam ettireceğim. Fidel Okan gelsin engel olsun bana göreceğim ben o Fidel Okan’ı. Bu videonun aslı ne de astarı var.”

‘Yalan söylettiler’

Twitter hesabından açıklama yapan avukat Fidel Okan da kendisinin durumu ortaya çıkarması sonrası Kılıçdaroğlu’na yeni bir Twitter adresi aldındığını, bir de Periscope yayını yaptırdıklarını ifade etti.
Okan şunları yazdı: “C. Kılıçdaroğlu’na twitter adresi açıp yayına başladıklarında bu adresi ilk duyuran Mesut Burhan ATAK isimli kişiydi… Şimdi sıkı durun! Aynı ismin Celal Kılıçdaroğlu’nun önceki adresindeki tüm twitlerini yaygınlaştırıp doğrudan işin içinde olan kişi olduğu ortaya çıktı.. Ve sonuç; Mesut Burhan Atak’ın ilişkili olduğu 2 Belediye Başkanı’ndan biri fotoğrafta göreceğiniz üzere Melih Gökçek’tir.”