Çekya'da Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında Kudüs sorunu

Çekya’da yeni seçilen Başbakan Andrej Babis, Cumhurbaşkanı Milos Zeman’ın ülkesinin Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma adımını destekleyen açıklamasına karşı çıktı. Babis’e, Çek devlet radyosunda katıldığı programda, Zeman’ın önceki gün televizyon söyleşisinde dile getirdiği, “Trump’ın kararının isabetli olduğu, Çekya’nın ve diğer AB ülkelerinin de bu örneği izleyerek Telaviv’deki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıması gerektiği” yönündeki görüşüne katılıp... View Article

Çekya'da Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında Kudüs sorunu

Çekya’da yeni seçilen Başbakan Andrej Babis, Cumhurbaşkanı Milos Zeman’ın ülkesinin Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma adımını destekleyen açıklamasına karşı çıktı.

Babis’e, Çek devlet radyosunda katıldığı programda, Zeman’ın önceki gün televizyon söyleşisinde dile getirdiği, “Trump’ın kararının isabetli olduğu, Çekya’nın ve diğer AB ülkelerinin de bu örneği izleyerek Telaviv’deki büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıması gerektiği” yönündeki görüşüne katılıp katılmadığı soruldu.

“Başkan Trump’ın bu adımı iyi bir fikir değil. Bunu tepkilerden de anlayabilirsiniz.” diyen Babis, büyük ülkelerin barış için çalışacağını dile getirdi.

Çek Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’ü başkent olarak tanıma veya büyükelçiliği taşıma gibi bir planın bulunmadığını belirtti.