Çavuşoğlu konuşurken Alman gazeteci saldırıya uğradı: "Hâlâ hayatta olmanı Erdoğan'a borçlusun"

Alman Gazeteci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hamburg'daki konuşması sırasında bir grubun kendisine saldırdığını öne sürdü.

Çavuşoğlu konuşurken Alman gazeteci saldırıya uğradı:

Alman gazeteci Sebastian Kempkens (28) Bakan Mevlüt Çavuşoğlu Hamburg’daki Türk Başkonsolosluğu’nun rezidansında konuşma yaptığı sırada bir grubun bayraklarla kendisine saldırdığını öne sürdü.

Alandan zorla dışarıya çıkartıldığını ve bu anda suratına bir darbe aldığını belirten Die Zei muhabiri Kempkens, arbede sırasında gözlüğünü kaybettiğini ancak yaralanmadığını belirtti. Gazeteci Sebastian Kempkens Twitter hesabından saldırganların kendisine “Hâlâ hayatta olmanı Erdoğan’ın insaniyetine borçlusun” dediğini açıkladı.

“FreeDeniz” dedi, saldırıya uğradı

Gazeteci Kempkensi’n saldırı öncesinde Türkiye’de tutuklu olan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması için Almanya’da başlatılan kampanyanın sloganı olan “FreeDeniz” yazılı bir döviz yazıp kaldırdığı belirtiliyor.

Hamburg Senatosu iddialar üzerine alarma geçti. Senato Sözcüsü “Bu tarz bir davranış ifade ve basın özgürlüğünün ağır bir ihlali anlamına gelir ve kabul edilemez” dedi. Türk Başkonsolosu olayın aydınlatılması ve konuyla ilgili görüş beyan etmesi için Hamburg Senatosu tarafından işbirliğine davet edildi.