Çavuşoğlu: Avrupalı bakanlar 'Ooo yüzde 60'a vardınız' dedi, 'Sayenizde' dedim

AKP'den Avrupa ülkeleriyle diplomatik krize yol açan ziyaretlere ilişkin itiraf niteliğinde bir açıklama daha geldi.

Çavuşoğlu: Avrupalı bakanlar 'Ooo yüzde 60'a vardınız' dedi, 'Sayenizde' dedim

AKP’den Avrupa ülkeleriyle diplomatik krize yol açan ziyaretlere ilişkin itiraf niteliğinde bir açıklama daha geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Isparta’da Ekonomi Kulübü adlı kuruluşun düzenlediği toplantıda patronlara seslenirken, “Geçen Brüksel’de dışişleri bakanları toplantısına gittim. Avrupa’nın belli başlı ülkelerinin dışişleri bakanları ‘Ooo yüzde 60’a vardınız bizim anketler böyle söylüyor’ dedi. Onlara ‘Sayenizde sayenizde, katkılarınız da oldu, aptalca hareketleriniz bize oy getirdi’ dedim” diye konuştu.

“Bunlar da içeriğini okumamış”

16 Nisan referandumuna ilişkin Avrupa’nın tavrını eleştiren Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin ‘hayır’ çıkması için çok çalıştığını ve Türkiye’nin büyümesinden rahatsız olduklarını ileri sürerken, başkanlık teklifinin içeriğini de okumamalarından yakındı.

Bakan Çavuşoğlu, “Ama ayakları biraz yere basmaya başladı ve sakinleşmeye başladılar. Şimdi kendilerini 16 Nisan sonrasına hazırlamaya başladılar. Neden biliyor musunuz? Çünkü anket yaptırıyorlar ve anketlerde ‘evet’ oyunun yüzde 60’ın üzerine çıktığını görünce çaresizlik içinde kabul etmeye başladılar. Geçen Brüksel’de dışişleri bakanları toplantısına gittim, oradaki Avrupa’nın belli başlı ülkelerinin dışişleri bakanları ‘Ooo yüzde 60’a vardınız bizim anketler böyle söylüyor’ dedi. Onlara ‘Sayenizde sayenizde, katkılarınız da oldu, aptalca hareketleriniz bize oy getirdi’ dedim. Yani bunlar aynı Kılıçdaroğlu gibi içeriğini hiç okumamışlar. İhtiyaç da duymuyorlar. O yüzden içindeki bilgileri bilmeden hep eleştiriyorlar” dedi.