Canikli'den "Daima Erdoğan" açıklaması: Yeni sistemle bunu garanti altına alacağız

Başbakan Yardımcısı Canikli, Erdoğan'ı yeni sistemle 'garanti altına alacaklarını' söyledi.

Canikli'den

Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye’de toplumun bundan sonra her zaman Tayyip Erdoğan gibi bir lider çıkarma garantisi yok” diyerek, Erdoğan’ı yeni sistemle ‘garanti altına alacaklarını’ söyledi. Canikli’nin sözleri, akıllara anayasa teklifinde cumhurbaşkanlığının üst üste 3 kez aday olabilmesine olanak sağlayan maddeyi getirdi.

Ankara’daki Mariott Otel’de düzenlenen 9’uncu Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Canikli, Türkiye’nin her zaman güçlü bir yönetime ihtiyacı olduğunu vurgularken şunları söyledi:

“Türkiye’de son 14 yılda güçlü bir irade eğer yönetimde olmamış olsaydı, bizim Türkiye olarak sonbahar rüzgarlarının önündeki yapraktan farkımız kalmadı. Tıpkı geçmişte olduğu gibi. Bu duruma düşmemişsek eğer güçlü yönetimin burada en büyük faktör olduğunu bilmemiz gerekiyor; fakat her zaman bunun garantisi yok. Türkiye’nin bundan sonraki dönemlerinde her zaman güçlü bir lider, bir Recep Tayyip Erdoğan’ı bu toplumun oluşturma garantisi yok. O zaman bunu sistemle garanti altına almaya çalışacağız”

http://gazetemanifesto.com/2017/01/10/iste-akpnin-baskanlik-hayali-erdoganla-2033e-kadar/