'Çağlayan' şokunun ardından Ankara: "Tek hedefleri Erdoğan"

Hürriyet'in AKP'li yazarı Abdulkadir Selvi, ABD'de eski bakan Zafer Çağlayan hakkında tutuklama kararı verilmesinin ardından, Ankara koridorlarında oluşan endişeli havayı yazdı.

'Çağlayan' şokunun ardından Ankara:

Hürriyet’in AKP’li yazarı Abdulkadir Selvi, ABD’deki Sarraf davasında eski bakan Zafer Çağlayan hakkında da tutuklama kararı verilmesinin ardından, Ankara’da gözlerin ‘büyük resme’ odaklandığını belirterek, hedefte Tayyip Erdoğan’ın olduğunu öne sürdü.

“ABD’nin elinde Zarrab’la ilgili nelerin olduğu merak ediliyor. Çünkü Çin işkencesi gibi her duruşmada mahkemeden Türkiye’nin canını acıtan yeni bir karar çıkıyor.” ifadelerini kullanan Selvi, yapılanların ’17 Aralık’ın ABD versiyonu’ olduğunu belirtirken, “Bir anlamda 17-25 Aralık’ın bir kâbus gibi Türkiye’nin üzerine çökmesi hedefleniyor. ” diye yazdı.

Selvi’nin yazısındaki o bölümler şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesinde eski Bakan Zafer Çağlayan’la ilgili tutuklama kararı Ankara’da moralleri bozdu.

***

ABD’liler Reza Zarrab dosyasına uzun süredir çalışıyorlar. Zafer Çağlayan ismini yeni duydukları söylenemez. Ancak Çağlayan’ın halen milletvekili olduğunu yazacak kadar alelacele yazılan tutuklama kararı, “Zaman ayarlı” bir hamle olarak değerlendirildi. Bir anlamda 17-25 Aralık’ın bir kâbus gibi Türkiye’nin üzerine çökmesi hedefleniyor.

***

ABD’nin elinde Zarrab’la ilgili nelerin olduğu merak ediliyor. Çünkü Çin işkencesi gibi her duruşmada mahkemeden Türkiye’nin canını acıtan yeni bir karar çıkıyor. Kimi zaman Zarrab’ın cezaevindeki durumu kimi zaman yeni tutuklama kararlarıyla birlikte mahkemede, bir yargılamadan ziyade Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu yürütülüyor.

***

Obama’nın sön dönemiyle başlayıp Trump’la devam eden bir süreçte ABD’de ipler Türkiye karşıtı derin güçlerin elinde. Erdoğan varken Türkiye üzerine ameliyat yapamayacaklarını biliyorlar. O nedenle tek hedefleri Erdoğan. Operasyonun Zafer Çağlayan’la sınırlı olmadığı düşünülüyor. ABD’liler satır aralarında, “Bu iş siyasi koruma olmadan yapılamaz” mesajını vermeyi ihmal etmiyor. Ankara şimdi Zarrab fotoğrafının arkasındaki büyük resme odaklanmış durumda.”