'ByLock'tan gözaltına alınan pazarcı kadın hakkında yeni gelişme

'Bylock' programı kullandığı iddiasıyla çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı.

'ByLock'tan gözaltına alınan pazarcı kadın hakkında yeni gelişme

Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı ‘FETÖ’ soruşturmasında, ‘Bylock’ programı kullandığı iddiasıyla çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. isimli kadın serbest bırakıldı.

Polis tarafından yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, baskınlarda evinde bulunamayan ve pazarcılık yaptığı öğrenilince çalıştığı pazar yerinde gözaltına alınan Gülen D. büyük şaşkınlık yaşamıştı. Pazar yerinde domates, biber satarken polisi karşısında görüp gözaltına alınacağını öğrenen Gülen D. ”Beni neden gözaltına alıyorsunuz. Yanlış olmasın. Benim kimseyle alıp-veremediğim yok. Ben sebze mi ne yapacağım. Ne zaman çıkarım.” ifadelerini kullanmıştı.

Mahkeme kararı ile gözaltına alınan Gülen D. ve diğer şüpheliler, Aksaray Eğitim ve Uygulama Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

‘Bylock’lu hat yakınınmış

Gözaltına alınan Güler D.’nin, üzerine kayıtlı olan ve ‘Bylock’ çıktığı ileri sürülen telefon hattının başka bir yakını tarafından kullanıldığı ortaya çıktı.

Serbest bırakıldı

Polis tarafından alınan ifade ve yapılan araştırma sonrası ismi gizli tutulan bir yakının Güler D. üzerine aldığı hatta bylock yüklediği ve bu program üzerinden örgüt ile görüşmeler yaptığının tespit edilmesinin ardından gözaltındaki kadın serbest bırakıldı.

Güler D.’nin Osmaniye’de öğretmen olarak görev yapan oğlu M.D.nin de geçtiğimiz Mart ayında ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınarak tutuklandığı öğrenildi. Güler D. üzerine çıkarılan telefon hattını kullanan ve ismi gizli tutulan yakının ise yakalanması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.